Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 5 januari 2013

Imma

När jag tassade upp för att äta en första frukost i morse, var det märkbart kallt på golvet. Jag kikade på temperaturmätaren som sitter i köket och rös: den visade på +14 grader. Inomhus! Men sedan, när mattarna vaknade, hade jag glömt - som vem som helst kan göra - hur det går till att få värme här i huset. Så jag tog min tillflykt till gammelmattes knä, och dit kom Philemon också för att värma sig. Matte muttrade något om att "husisarna och jag får nog frysa idag, för nu har rexarna lagt beslag på eldaren"...


Fast så småningom kom hon på ett knep: hon lovade gammelmatte en riktigt god lunch om hon började elda i pannan. Sagt och gjort, vårt värmande knä reste sig och försvann ner i källaren medan matte kilade ut i köket.

6 kommentarer:

 1. Var nog rätt bra ändå att er matte lurade upp Gammelmatte att elda i spisen så att det blev varmt i hela huset !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, så småningom reste jag mig och gick till matte och Philemon måste gå på lådan och då gick gammelmatte ned i källaren och tände i pannan och nu är det varmt och skönt i hela huset.

   Nosbuff

   Radera
 2. Ojojoj, jag hade frusit tassarna av mig. Inte så smart att lägga beslag på elderskan när man är frusen. Det jag känner till om tvåbeningar är att de förr eller senare flyttar på sig. :(

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Tur att matte kom på det där smarta knepet, så ni slapp frysa. Hoppas också ni fick smaka av den goda lunchen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, vi fick massor av smakbitar. God jul-skinka och julkorv. Vi stod på var sin sida av gammelmatte och hon bröt lagom bitar åt oss. Det var jamargott! De doppade i grytan sista gången den här julen, sa´ de, men vi vet att det finns lite mer fruset doppspad i frysen och flera brödkakor av rätt sort, så vi gissar att de gör en ny skinka och mera dopp i grytan när de plockar bort julen och det kommer inte att ske på 20-dag Knut, det är vi ganska säkra på för våra mattar gillar julen.

   Kram

   Radera
 4. Matte ger både mig och Tiger (fast mest mig) fetranden på julskinkan (för matte är en kräsen en) hälsar Gnäll

  SvaraRadera