Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 1 januari 2013

Jenny

För oss katter betyder det här med årsskiften ingenting, eftersom vi lever våra kattliga liv oavsett vilken dag det är. Jam, tiden på året kan spela en viss roll - vissa tider kan man gå ut, andra inte. På vintern borde alla katter vara inomhus, den saken är jamarsäker! Men vilket år det är, struntar vi i. Så här i klostret var det bara tvåbeningarna som festade igår - vi var hemma hos Mimmi större delen av kvällen, och när vi kom hem tog vi tacksamt emot den goda blötmaten som mattarna bjöd oss på (lax i sås)... jam menar, god mat får man ju alltid rum med, även om man har varit på kattparty, eller hur? Och lite sticks slank också ner... matte påstår att vi tillsammans satte i oss sju sticks av den där sorten som Max och Måns hade rekommenderat, men det var väl inte så konstigt? Man blir hungrig av att resa och vi hade åkt kattikopter hela vägen från Örebro!

Under vår bortovaro hade matte hängt upp massor av krulliga pappersremsor i olika färger överallt i Immas vardagsrum, tänt levande ljus (i kattsäkra ljuslyktor) och lagat god mat åt sig och de andra tvåbeningarna. De åt också fisk, kan tilläggas, och räktoast... jodå, några räkisar hade de sparat åt Imma! Och matte, som är allergisk mot räkor, hade ätit tonfisk på sin toast istället. Sedan hade de suttit och spelat det där spelet som bara går runt runt medan spelarna ställer svåra frågor till varandra. När vi kom hem var de precis klara med spelet och skulle lyssna på kyrkklockor på radion, dricka stickedricka och önska gott nytt år... gissa vad vi gjorde?

Just det - tittade på! För att se tvåbeningar festa (särskilt när de inte är särskilt bra på det, som just våra exemplar) kan vara riktigt underhållande!!! Varken mattarna eller vår gäst verkade ens klara av att hålla sig vakna till tolvslaget... de satt och "slokade" som om de mest längtade i säng *fnissar*.

Avslutningsvis vill vi sända en nyårshälsning till alla våra vänner, kanske särskilt till Sigge Svamphund:


Så här såg det ut på juldagen...


... och så här såg det ut idag

Och detta kan bara betyda en enda sak, som vi katter ser det - våren är på väg!!!

PS. Eftersom vi bor nästan som mitt ute på landet, smällde det ingenting här hos oss. Matte och vår gäst hade sett himlablommor i olika färger som de sa kom från hamnen, men det hördes ingenting hit till oss... så nästa år kan ni ju komma hit om ni vill slippa smällandet! DS.


3 kommentarer:

 1. Åh nästa år tänker jag tassa upp till er i god tid då. Det smälligade något hemskt här :(

  Nosgos och God fortsättning.

  SvaraRadera
 2. Ser nästan ut så där här också.
  Lappmöglet dör snabbt nu, vilket är alldeles perfekt för nu ska det bli våt!

  SvaraRadera
 3. God fortsättning på er allihopa !
  Klart att man både kan få ner lite blötmat och stickisar även om man varit på kalas :)
  Här smällde det inte heller nåt vidare värst på tolvslaget , man såg mest en massa olikfärgade blommor uppe i byn.

  SvaraRadera