Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 9 januari 2013

Imma

Matte är kattungesjuk, och det ordentligt. En katt som hon känner, Vera, är nämligen höggravid och kan föda sina ungar precis när som helst... så nu har matte haft stenkoll på Catbooken i flera dagar och t.o.m. ringt Veras matte för att höra hur det står till med Vera och hennes ungar. Men hittills verkar det inte ha blivit något, och det gör matte nervös... undrar varför? För hon har väl inte tänkt norpa åt sig en av ungarna, tro? *orolig* Det räcker definitivt med en överaktiv Philemon och ett gäng ostyriga husisar här... att behöva ta tass om en kattunge också skulle bli för mycket för mig. Jag har tittat i mattes bok "Seniorkatter" (ICA Bokförlag) och där står att jag är över 75 människoår gammal! Så man tycker ju att matte borde inse att jag är alldeles för gammal för sådana äventyr som kattungar, eller hur?


Så här ser Vera (Versace) ut när hon inte är gravid
Faktiskt väldigt lik mig i yngre dagar!

I övrigt är det riktigt trevligt här idag, för jag får ha matte för mig själv och Philemon sover mest. Underbart! Han fick nog en chock när matte lät honom komma med ut när hon hämtade posten... när han närmade sig grinden hade hon lyft upp honom och burit honom sista biten (och tillbaka in), och när bilar passerade blev han hysterisk av rädsla. Matte säger att det känns bra att veta att han är så rädd för bilar, för då behöver hon inte vara rädd att han vistas för nära vägen om han får gå lös ute någon gång.

5 kommentarer:

 1. Oj, det där låter farligt. Det är väldigt lätt att kära ner sig i en liten kattunge, så håll koll på matte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan tro att jag håller tassen på ögat på henne! Matte säger att om hon vill ha en kattunge, vänder hon sig till ett katthem... men jag vet att hon är extra svag för oss rexar... det är nog därför hon är sympatigravid med Vera nu.

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 2. TACK SNÄLLA ni för kottarna!!!!!!!!!!
  De kom igår men då orkade ju ingen här med nåt tack.
  Jag har haft en av dom med mej i skogen idag. an meddela att den var alldeles perfkt och efter tre timmars användning placerade jag den i min bil.
  Här är så tomt och så tyst, Balder och Freja letar ibland men inge Askur finns att hitta. nån dag så kommer hans plats att fyllas av en katt som behöver ett hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl trevligt att kottarna nådde fram. Vi har barmark här så det är inte svårt att hitta kottar och vi visste ju att du letade sådana under snön. Behöver du fler får du höra av dig - eller komma hit och plocka. Vi förstår att det är tomt och tyst nu efter Askur och det tar nog ett tag innan ni orkar ta till er en ny kisse. Det finns säkert någon som väntar på ett katthem....

   Kram från oss i klostret

   Radera
 3. Den som väntar på något gott väntar ju enligt jamspråket aldrig för länge, men matte kan förstå er mattes otålighet. Och jag kan förstå din oro, Imma! Så fort våra kära tvåbeningar får en kattunge inom synhåll blir de som förbytta och vill genast ta den med sig hem. Nåjam, det kan ju för all del bli bra det också, men det ÄR ganska ansträngande att ta tass om små busungar, hur söta de än är...
  Tassklappar

  SvaraRadera