Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 10 januari 2013

Matte

Liten uppdatering mitt i natten:

Hittills har tre välskapta små söta Cornish Rexar sett dagens ljus i Västerås. Det är två cremefärgade och en som vi tror är svart/brunspotted (prickig)... och så här ser de små underverken ut:

Enligt uppfödaren Michelle mår alla, både mor och barn, mycket bra *lycklig*. Nu får vi se om det blir fler småttingar eller om Vera är klar med sitt barnafödande för den här gången. Och jag längtar redan efter att få träffa dem!

5 kommentarer:

 1. Inte undra på att du är "kattungesjuk".
  Vi kattulerar den nyblivna mamma Vera och önskar henne lycka till med de små liven :) Lite spinnande och se om det blir fler småttingar under natten.

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
 2. Ja, Skaparkatten skall veta att jag verkligen skulle vilja ha den lille prickige (den mörke i mitten)... det kräver all min styrka att avstå från honom! Men jag har inte råd, vi skall inte ha fler katter och Michelle (uppfödaren) behöver verkligen slantarna hon får för honom när det är dags för ungarna att flytta hemifrån... så jag får glädjas åt den person som får honom istället!

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
 3. Så söta. Fast när man vet att det finns alldeles, alldeles för många katter, har jag fortfarande lite svårt att förstå varför man ska föda upp katter. Även om det är "raskatter". Men det är min åsikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Kattson! Jag förstår hur du menar och håller i princip med dig... men just Cornish Rexarna är väldigt speciella, dels för att jag kan ha dem trots att jag är allergiker och dels för att de har en så ovanlig personlighet - de är "människoorienterade" på ett unikt sätt. Pälsvården är dessutom minimal, vilket hjälper den som är sjuklig och inte orkar med riktigt. Sedan tror jag, i slutänden, att raskattens popularitet beror på just att man kan få "precis vad man vill ha" utifrån väldigt olika behov - ungefär som med hundraserna. Bäst vore förstås att alla katters avel vore kontrollerad, även husisarnas!

   Kram från sr. Carina, klosterkatterna.

   Radera
 4. Såna små sötingar då. :)

  Nosgos

  SvaraRadera