Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 23 februari 2013

Imma

Efter mycket tjat från både gammelmatte och oss katter, släpade sig matte till sist ur sängen och ordnade mat åt hela gänget. Sedan åkte hon faktiskt till affären och handlade lite nödvändigheter... men hon sa, när hon kom hem igen, att hon var glad att vara hemma. Det var nog lite jobbigt att bete sig som om man är frisk när man inte är det... och egentligen tycker inte matte om att vara bland folk när hon är sjuk, för hon vill inte smitta någon.

Skall jag berätta något som är lite av en hemlis? Mattarna funderar på att flytta till ett mindre hus när vår skuldsanering är avklarad. Det huset skulle vara lättare att sköta, men det skulle fortfarande ligga avskilt och ha en stor trädgård med fina kattgårdar åt oss. Och så drömmer matte om en matkällare... då skulle hon kunna ha större förråd av sådant som potatis och grönsaker hemma, och inte behöva åka och handla så ofta, säger hon. I en sådan källare kan man tydligen ställa kattmat också, som håller sig bra. Praktiskt, tycker jag! Och viktigast av allt - vi skulle fortfarande bo här i området, för det är här vi allihop hör hemma! Så det blir ingen flytt av förrän allting stämmer, säger matte.

Idag blev vi så lättade och glada, när vi upptäckte att en ny bloggkatt har börjat blogga hos Södertälje katthem.Vi förstår att blogghjälpen fortfarande sörjer Fortuna - det gör vi också, och många, många med oss - och att det kan kännas motigt och tunghjärtat att gå vidare så här snart... men tyvärr måste vi ju göra det, vi som fortfarande lever, och det finns fler katter på katthemmet som behöver få berätta sin historia. Den nye bloggkatten är en jamarsöt kille som heter Freddy, förresten... *rodnar lätt*

1 kommentar:

  1. ad spännande med ett nytt hus. Förstår att det ni nu har kan vara lite stort att sköta. Och att få ett med matkällare för kattmat - det vore ju jamarbra. Hoppas allt löser sig när det är dags. Vi håller tassar och tummar för er som vanligt.

    SvaraRadera