Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 6 februari 2013

Missinassen

Sådana röriga, och ledsamma dagar, vi haft! Först blev Sippos och Tindras husse jamarsjuk och fick åka jambulans till sitt sjukhus, och vi var så oroliga att vi vred både tassar och händer här hemma. Sedan blir matte sjuk i migrän, och jag fick ägna mig åt att ta tass om henne i ett dygn. Och lagom när hon kommer ur sängen, blir gammelmatte så sjuk att matte måste skjutsa henne till sjukhuset i Skövde trots att det snöade så häftigt ute att man inte såg tassen framför sig. Jama om att vi katter satt här hemma i fönstren och oroade oss! Vi såg ju hur hemskt vädret var där ute, och det tog en kattiljon timmar innan matte kom tillbaka hem och berättade att gammelmatte lagts in på njuravdelningen igen. "Tänk, hon fick vara hemma i nästan två månader den här gången" sa matte och försökte låta optimistisk. Så sa hon att gammelmatte inte är farligt sjuk den här gången, utan att det "bara" handlar om att sockret är för högt och att hon har ont i lungorna när hon andas. "Hon kommer nog hem om några dagar, skall ni se" tröstade hon oss - särskilt Rafael, som blev förtvivlad. Vi älskar gammelmatte allihopa, men för Rafael är hon alldeles speciellt viktig... där ligger matte i lä, vilket inte vill säga lite eftersom matte är lite av en katt-magnet.

Hur som helst kunde vi jama om för matte att medan hon hade varit borta, hade vedkillen kommit hit och lastat av en massa ved. "Ja, jag såg det" sa matte förtjust "så nu skall jag ta in flera korgar och elda huset varmt och skönt". Och sedan bar hon ved, medan Majsan stod i dörröppningen till källaren och hejade på... ingen av husisarna är dum nog att gå ut i det här vädret, och Philemon fick inte gå ner i källaren, så matte behövde inte vara rädd för rymningar ut i vintermörkret. Under tiden hon bar, visslade matte på Glenn Miller-låtar... hm, undrar just vad det betydde?

Nåjam, nu skall det väl bli lite lugnare här hemma några dagar i alla fall. Gammelmatte har det bra på sjukhuset, Sippos husse har fått komma hem igen (vilket vi hoppas beror på att han mår bättre nu) och matte har inte längre ont i huvudet. Bara det kunde sluta snöa också!

PS. Vad är det med matte och hennes fotograferande, egentligen? I söndags var hon på skällis-utställning i Karlskoga, och när hon kom hem hittade jag den här bilden i kameran. Jam menar, kolla jyckens min! Kan inte matte ta annat än knasiga bilder på djur?!? DS.

Jycken heter Dorika och är en italiensk vinthund

5 kommentarer:

 1. Vi hoppas verkligen att gammel matte får komma hem snart igen. Och att alla får vara friska riktigt riktigt länge sen.
  NosGos

  SvaraRadera
 2. Ibland tokar det till sig ordentligt, och ofta på flera sätt och på flera håll samtidigt. Nu hoppas vi att gammelmatte snart är hemma också, så vi får lite lugn och ro i kattbloggarvärlden.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att Gammelmatte piggar på sej snabbt.
  Vad det gäller Nellys katter så är det ganska speciellt och det är nya hem eller skjutning som gäller. Matte vill inte gå ut med allt offentligt. Vill du veta mer går det bra att mejla matte.

  SvaraRadera
 4. Hoppas Gammelmatte kryar på sig fort! Det har verkligen hänt mycket nu, får hoppas att det blir bättre.Ta tass om varandra.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt att Gammelmatte blev dålig, det var jättetappert av matte att köra till sjukhuset trots snöovädret. Det är kärlek... <3
  Vi håller tummar och tassar hårt att Gammelmatte snart blir bättre och får komma hem till sina nära och kära igen!
  Många styrkande kramar och tassklappar

  SvaraRadera