Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 3 februari 2013

Matte rapporterar

I kväll har Imma placerat mig här vid datorn för att rapportera om mitt besök på NERK:s tvåcerts internationella kattutställning i Örebro... så det är väl bäst att jag gör det. Men innan jag går in på utställningspratet, skall jag visa bevis för att jag faktiskt hittade en VIT PÄLSMUS i en av montrarna (*viskar* faktum är att jag köpte två, men den andra har jag gömt för att ta fram någon annan gång) och presentade Imma den så fort jag kom hem:

... och efter 5 minuter såg den ut så här

Ja, då var det rapporten, då *ler stort*.

Som lovat styrde jag omedelbart stegen till Örebro katthems monter, där jag strålade samman med Wikkis tvåbeningar och fick veta att Max' och Måns' husse hade anlänt strax innan. Efter en kort stund dök han också upp vid montern, och så kom Zoeys och Tellys matte (som ropade in bädd nr. 7 - tyvärr har de ingen blogg, än i varje fall), och strax efter var också blogghjälpen med sambo på plats.

Här syns montern lite på håll

Så snart alla hade lyckats samla ihop sig (vilket tog en stund, men vi hade så trevligt under tiden att det absolut inte gjorde något) gick vi upp till restaurangen och lunchade tillsammans. Där träffade vi förresten Janssons, Pejsts och krokodillan Bettys matte också. Och där vidtog - som alltid på våra bloggträffar - ett fasligt bubbel om allt möjligt *skrattar*. Ett par av de samtalsämnen jag deltog i var valutahandel, moralen kring insider-affärer, bilar som går sönder och trafikincidenter... ja, och så pratades det katter, byggande av katthem (gissa vilket!), hittekattsband och andra viktigheter, förstås!

När vi alla var mätta och började bli trötta i huvudena av allt surr, bröt vi upp och gick ner i hallen igen. Några skulle handla, andra titta på katterna (det var ju trots allt utställning) och själv skulle jag lämna över kattbäddarna till de som ropat in dem. Nu när det är gjort, kan jag förresten avslöja att det ligger med både godis och leksaker i påsarna/paketen (de sistnämnda är skänkta av Wikki - stort tack för dem!) också... *ler stort*

Och sedan var det dags för mig att titta på katter. Jag hade glömt att ta allergi-medicin innan jag åkte hemifrån, men stötte på en vänlig själ som hade och bjöd... och det var nog tur, så många underbara gosnosar som jag träffade på under min vandring mellan bur-raderna! Tyvärr är jag inte någon vidare fotograf - Imma jamar att det är TUR att jag inte sysslar med raspresentationer - så det här är lite av resultaten:

Cool Sphynx-kille som inte litade på att jag stängt av blixten

Två ihoptrasslade Cornish Rexar

Ja, vad tror ni? Cornish Rex eller Sphynx?

En söt liten lockig LaPerm

En LaPerm till - visst har den en härlig uppsyn?!?

Bengal i närbild

En ännu närmare titt på samma Bengal

Antingen är detta en Bengal eller en Ocicat... fantastisk päls
har den i alla fall, och visst är burgolvet passande klätt?!?

Det här tror jag är en Ocicat

Sist, men inte minst, en vacker Sibirisk katt som var så sällskaps-
sjuk att den försökte bryta sig ur buren för att nå mig

Två alldeles "nya" raser presenterades på den här utställningen: LaPerm och Neva Masquerade, men den sistnämnda (som är en maskad variant av Sibirisk katt) lyckades jag tyvärr inte hitta i vimlet. Nåja, det blir fler tillfällen, för den verkar öka i popularitet. Och LaPerm var ljuvlig! Jag är ju, som ni vet, lite svag för lockiga katter...

Tiden fullständigt rinner iväg sådana här dagar, så det blev snart dags att krama om mina vänner och säga adjö för den här gången. Innan jag lämnade Conventum tog jag dock en vända till alla foderförsäljarna och tiggde till mig provpåsar - de med vanligt foder fick katthemmet, de med Lightfoder tog jag hem till husisarna och de som kallades "sensitive" bestämde jag mig för att ge Philemon. Imma får ju tyvärr inte äta något annat än sitt speciella njurfoder... men å andra sidan fick hon sin vita pälsmus, den enda leksak jag köpte idag.

Innan jag lämnade Örebro försökte jag hälsa på Linnsen, Frank och Lurrvar med tvåbeningar, men de var inte hemma - så det får bli en annan gång. Örebro ligger ju inte alltför långt borta, lyckligtvis! Hem därifrån tog nästan exakt en timme, och sedan har det kalasats på foder och godis, lekts och gosats. Borta bra - men hemmakatterna är alltid, alltid bäst!
Den mystiska katten? Det är en blåsköldpaddad Cornish Rex-hona som föddes naken och aldrig utvecklade någon behåring. "Det är ingen som vill ha henne, så vi behåller henne" sa utställaren... och tänk, jag som tyckte att hon var fantastiskt fin! Dags för det gamla vanliga mantrat igen: "Jag skall inte ha fler katter, jag skall inte ha fler katter, jag skall inte ha fler katter..."

3 kommentarer:

 1. Fina bilder på fina katter och den vita musebusen.
  Att Imma tyckte om den syns ju på lång väg ;-)

  =^.^=

  Söndagsbuffar

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig dag matte har haft! Bra saker med hem också! Vita muslingar är bäst! Fina bilder på alla missar!Vi såg hos Wikki att dynan är på väg till Brum, toppen! Ta tass om er alla!

  SvaraRadera
 3. Det var jamartrevligt att träffa er alla igen. Och stort tack för leksakerna. Vi fick 2 myntapåsar i paketet bl a. Vi förstår nu att de var från Wikki - så TACK Wikki. Jag gav en röd till Sara (vår nya familjemedlem) och en svart till Bessy. Efter en stund låg naturligtvis Bessy och rullade sig med den röda medan Sara satt bredvid och tittade på. Sen verkade det som om de samsades om den röda och de nästan lekte ihop. Det var första gången de gjorde det. Jag letar fortfarande efter den svarta myntapåsen. Den kommer väl fram så småningom.

  SvaraRadera