Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 8 februari 2013

Imma

En så konstig dag! Och bra. För matte har legat i sängen nästan hela dagen och antingen läst eller sovit, när hon inte gosat med oss katter, förstås. Hon är fortfarande förkyld, medan min förkylning har gått över nu när det inte är någon risk att Philemon får gå ut i snön. Matte tvärvägrar att släppa ut honom - "du är vit och snön är vit, så jag skulle tappa bort dig alldeles" är hennes argument. Philemon fnyser och jamar att eftersom han har svarta öron och svart svans är det inte någon risk, men det köper inte matte. "Snön är djupare än du är hög" förklarar hon och ignorerar att han sätter svansen rakt upp i luften för att visa hur lång den är. Så han förblir inomhus, vilket förstås inte hindrar honom från att sitta och yla vid ytterdörren. När han inte ylar vid källardörren. Eller vid mellandörren. Suck!

Gammelmatte har hämtat sig efter gårdagens slangäventyr lagom när det drar ihop sig till nästa: en kontraströntgen av strupen och magen. Matte suckade när hon hörde det, för då måste man visst dricka någon läskig gucka som skall rinna segt och långsamt ner genom halsen medan de tar bilder... stackars gammelmatte, vad hon måste vara med om! Fast hon är tapper, våran gammelmatte, så det skall säkert gå bra! Hem kommer hon i alla fall inte än, har de sagt på sjukhuset - minst över helgen, troligen ännu längre, blir hon kvar där hon är. Tur att hon trivs så bra på njuravdelningen! Och att matte inte behöver åka dit varje dag, så att vi får ha henne hemma emellanåt... fast det beror visst mest på bensinen i bilen och inte på att hon inte kan slita sig från oss, tyvärr.

En sista, men jamarviktig sak: snälla ni, tänk på Sotarmurra allt vad ni kan! Hennes liv hänger på en skör tråd just nu, berättade hennes matte i telefon... de är på djursjukhuset för att försöka rädda hennes liv. Matte ber hela tiden och vi tar tänt alla böneljusen och bränner rökelse, för matte säger att den slingrande rökelsen är en symbol för hur bönerna stiger upp till Skaparkatten - en vacker tanke mitt i det sorgliga.

Så vill jag lägga till en tvåbening till vår bönelista: Sigges matte har hjärnskakning och mår inte alls bra. Kan ni hjälpa oss att skicka spinnhealing till henne?

2 kommentarer:

 1. Mjau nu har Stora matte vidarejamat er omtanke till Sotarmurras matte där hon sitter med sin kisse, som nu får dropp, i famnen. Det fick några tårar av rörelse att falla i Sotarmurras päls också. Vi hoppas effekten är helande! <3
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, så skönt att hon vet att hon har stöd! Jag har försökt dra igång ett massivt stöd på FB också, och många, många kattvänner tänker på Sotarmurra nu ikväll...

   Hoppas allt går bra! Vi fortsätter att be intensivt.

   Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera