Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 25 februari 2013

Imma

Idag är vi riktigt uppspelta här, för en katthemskatt har fått ett fankattiskt för-alltid-hem! Det är inte vilket hem som helst, utan husse heter Peter och kompisarna som väntade i reviret heter Sippo och Tindra... kan en katt få det bättre än så? Det tror inte vi. Varmt välkommen in i familjen, vackra lilla Alva!

Philemon är uppspelt av en annan orsak också, för han har varit ute och ätit gräs i rosenrabatten vid husväggen på min sida av huset. Matte lät honom följa med ut en liten stund när hon hämtade posten, och oj, så glad han blev! Fast nu måste jag se var jag sätter tassarna, för så mycket gräs som han har tuggat i sig kommer han att kräkas snart...

Kan berätta ännu en glad nyhet: matte känner sig nästan frisk! Och hon hostar nästan inte alls längre. "Nu måste jag bara få läka mina uttröttade mag-, bröst- och ryggmuskler, så är jag redo att tas med livet igen" sa hon i morse när vi åt frukost (jag åt Renal mjukmat med kyckling och hon åt blåbärssoppa). Gammelmatte hostar dock lika mycket som förut, men så insjuknade hon ju också en hel vecka efter matte... så hon har väl en vecka kvar innan hon också är frisk, misstänker jag.

5 kommentarer:

 1. Låter som det är på väg åt rätt håll med sjuklingarna! Och tänk gräs-ute!!! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vi katter är lite lagom coola över vårt nya tillskott och väntar tålmodigt på att hon ska komma ut från sovrummet och hälsa. Husse försöker vara lika cool, men det funkar inte.
  Ja, bäst att du aktar tassarna så du inte gör som husse och trampar i nåt. Blörk!

  SvaraRadera
 3. Vilka spinnande nyheter. Men tänk att ni har gräs hos er! Här finns inget gräs bara snö. *suck* Skönt att allt verkar bli bra hos er nu i alla fall.
  NosGos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också snö, men tätt inne vid husväggen är det barmark och lite gräs som går att äta... man får hålla till godo med det lilla tills våren kommer!

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 4. Mjau, här kommer i alla fall en uppiggande nyhet till Gammelmatte Gitte, och det är att hennes Födelsedagspresent strax kommer att skickas iväg:
  http://metrobloggen.se/wikipedia/vinnare-i-roda-tasseriet-t16/
  d v s den insamlade slanten i Tasseriet, hela 2100 kr, som nu går till Evas katthem i Skara, som du önskade!
  Vi hoppas det ska värma ditt hjärta!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera