Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 11 november 2013

Imma

Nu när matte får vara ifred och bara göra sådant hon orkar med, märker man tydligt vad hon prioriterar. Hon hinner knappt upp ur sängen förrän hon släpper in husisarna och sedan sitter hon med famnen full av katter (och hund) och gosar i timtal. Det roliga är att Belle (hunden, alltså) är lite rädd för husisarna - de är ju rätt mycket större än Philemon och mig, om jag jamar så - och gärna vill sitta i mattes knä när det kryllar som mest av katter på golvet *fnissar busigt*. Då skrattar matte, fast hon tar förstås hand om Belle och håller om henne så att ingen läskig katt skall komma åt henne... inte för att det fungerar så där jamarbra, för husisarna är inte sämre klättrare än att de snabbt kommer upp på skrivbordet och därifrån klättrar upp på mattes axlar för att komma riktigt nära. Då gnyr Belle ynkligt och försöker gömma ansiktet i mattes tröja, för hon vet att hon inte skall titta en katt rakt in i ögonen. Och mitt i röran sitter matte och mår bra!

Allra lyckligast tror jag att hon var igår eftermiddag, när hon fick chansen att gosa jamar-länge med Sixten. Sixten är vår blygis, som gärna stryker sig mot dörrposter och möbler men inte törs komma ända fram till en stående tvåbening... men igår satte sig matte på huk och lockade honom till sig, och som de gosade! Och vet ni vad? HAN SPANN!!! Det tror jag var allra första gången, åtminstone som jag har hört...

Ute regnar det och på nätterna blir det frost. Så matte vill inte längre öppna till kattgården, och hon eldar i pannan varje kväll så att vi inte skall frysa. Det blir så go' värme vid alla elementen, så det är där vi katter ligger för det mesta! Gammelmatte, som fryser hur varmt det än är, byltar in sig i tjocka koftor och filtar, och det är gosigt, det också... får man inte plats vid ett element, finns det alltid plats hos henne. Varma katter är lyckliga katter! (Nu skriker Philemon att man "måste ha MAD osse").

Jam, ungefär så är det här hemma just nu. Varmt, gosigt och MÖE MAD, som skåningen jamar... kan avslöja att Belles hundtorrisar är riktigt, riktigt goda så kommer ni i närheten av sådana kan jag rekommendera er att prova!

2 kommentarer:

 1. Vi fnissar lite åt Belle när hon gömmer huvudet. Hon kanske tror att om hon inte ser husisarna, så FINNS dom inte ;-)
  Några hundtorrisar lär det aldrig finnas hos oss, så ni får "offra" er och ta ett par bitar extra för oss och smaska i er *fniss*

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan skicka er några hundtorrisar att smaka på om ni skickar er adress!

   Kurr från Imma, abbemissa.

   Radera