Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 7 november 2013

Philemon

Idaug tror jau faktiskt att matte mår bättre. Hun har sovet hela natten och ente drömt så möe mardrömmar... och nu alldeles nyss packade hun diskmaskinen! Det är nästan en vicka sen sist. Hun har lekt osse, vilket osse var länge sen... idaug pratade hun med en tvoubening som hette Telia i telefon en långer stund och sen sa hun att han hade hjälpt hinne att komma ut på nätet på lapptoppen. Det gjorde hinne visst väldigt glad, vad jau kunde se. Hun har lekt med sin "nya" mobil osse... naj, det är ingen mjausung eller imjau, men man kan ta bilder med den och skicka till andra - så hun har blixtrat rätt möe idaug *suckar djupt*.

Det enda jau ente tyckte om vau att mattarna åkte iväg i morse för att gammelmatte skulle... doppa tassarna?!? Nåjam, vad det nu betyder. Men de lämnade hunden himma! *himlar med ögonen* Hade hun tänkt att Imma och jau skulle vara hunnavakter?!? Ente med min tass! Tur nog kom de him igen efter ett par timmar och till dess sov hunden under gammelmattes täcke i soffan... så vi kunde sova, vi med.

PS från matte: Det där med att gammelmatte doppade tassarna har en naturlig förklaring. Två gånger i veckan åker vi till arbetsterapin i Gullspång och gammelmatte får doppa sina värkbrutna händer i varm paraffin och sedan sitta med händerna i varma tygpåsar för att mjuka upp lederna. Sist går arbetsterapeuten igenom ett träningsschema för att lederna inte skall bli stela och orörliga... och dessutom blir värken lindrigare. Gammel-matte ingår i ett jättetrevligt gäng äldre damer som tränar tillsammans, och under tiden passar jag på att sitta med laptopen vid ett bord intill och skriva. DS.

2 kommentarer:

  1. Skönt att höra att din matte mår bättre igen och att tekniken fungerar :)
    Kramisar och Tassklappar

    SvaraRadera
  2. Man upphör aldrig att förvånas. Trodde verkligen matte att du och Imma skulle var hundvakter *himlar med ögonen*. Nåjam allt gick ju bra i alla fall. Skönt att gammelmatte får hjälp med lederna. Det är nog skönt med lite lindring.

    SvaraRadera