Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 5 mars 2011

gammelmatte Gitte

Jag har färska hälsningar från Carina eller Kicki som hon kallas och hon berättade att hennes sockervärden har plötsligt blivit för låga, så de har bestämt att hon ska stanna lite till på sjukhuset så de får ordning på detta också. Troligen får hon komma hem på måndag och då ska jag hämta henne, men jag måste invänta att hon ringer hem och berättar att det är dags då.

Hon har det i alla fall bra, säger hon. Damen hon delar rum med är trevlig och nu har hon ju också kunnat sova ordentligt, vilket gör att hon känner sig bättre. Hon får bra smärtlindring nu och hon kommer att få ett program med vårdcentralen här hemma om fortsatta provtagningar och sjukgymnastik. Hennes medicinläkare på sjukhuset har sagt att han ska faxa över ett program till hennes läkare på VC och dessutom ringa till honom och prata om alltsammans. Det är verkligen ett bra sjukhus vi har i Skövde.

Jag frågade henne om hon tyckte att det var tråkigt att inte få besök, men hon sa att hon inte behövde det för alla är så rara och snälla och de har TV på rummet och nu orkar hon dessutom läsa.

Själv kommer jag att under morgondagen göra i ordning hennes säng så att den blir lik den hon har på sjukhuset. Hon behöver sängförhöjning under benen och så har hon fått en liten rund kudde som hon ska ha under nacken. En stadig kudde att ha under knäna behöver hon också, men det är saker som jag kan ordna här hemma. Sådana saker har vi kvar efter min make. Hon ska fortsätta med mycket vila här hemma också, precis som på sjukhuset och det är viktigt att hennes säng är bra. Hon får inte köra bil under den här tiden fram till att hon ska på återbesök på sjukhuset - ungefär en månad - så det blir jag som kör när vi behöver åka någonstans, som till VC, apoteket eller sjukgymnastiken. Jag får det i alla fall lättare när hon kommit hem för då behöver jag inte tillbringa flera timmar hos hennes kissekatter för då kommer hon ju själv att finnas hos dem. Det ska bli skönt för det har verkligen varit jobbigt att orka med alltsammans ensam. Jag är ju ännu inte bra i mitt ben.

Tack, tack alla ni som hjälpt mig med pengar. Nu har jag så jag klarar de kostnader som blir när hon kommer hem!

Stor kram

4 kommentarer:

 1. Om nu blodsockervärdena nödvändigtvis måste krångla, så är det i alla fall tur att det händer när matte ligger på sjukhuset och vårdpersonalen har full koll på henne. Fast vi förstår att ni alla längtar efter matte och vill att hon är hemma snart igen, pigg. Så bra att de flesta sakerna som behövs för sängen redan finns hemma. Vi håller också tassarna för att gammelmattes ben ska bli alldeles bra, snarast! *håller hårt* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vi håller tassarna hårt för att er matte kommer hem snart och att både matte och gammelmatte kryar på sig!
  Skönt att de har henne kvar under uppsikt om sockret krånglar.
  *nosbuffar till alla missar och mattar*

  SvaraRadera
 3. Hälsa att hon ska krya på sig! Finns det ingen liten grannunge som skulle tycka att det vore roligt att komma och kela med katterna? Jag menar, jag förstår att ni inte kan betala för det, men åtminstone så älskade jag att leka med alla(s) katter när jag var liten. (Who am I kidding?;-) Det har ju inte direkt gått över.)

  SvaraRadera
 4. Svar till kattslaven: Nej, vi bor inte precis granne med någon även om vi bor inne i Otterbäcken. Det bor inga barn här i närheten som är i lämplig ålder, men i morgon är ju förhoppningsvis Kicki hemma igen och då är ju hon hos sina katter på heltid.

  SvaraRadera