Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 12 mars 2011

Imma

Nu sitter vi här, gammelmatte och jag, vid mattes dator. Det är så att doktorn ville prova om gammelmatte kunde trappa ned sin starka smärtlindring, så de gjorde ett försök med att hon bara skulle ta den starkaste tabletten på morgnarna och hon har nu gjort det i 4 dagar, men hon upptäckte snart att den kraftiga värken återkom och att hon fick jättesvårt att gå, så hon fick återgå till som smärtlindringen var förut. Men nu är det ju så att det är en "depå-tablett" och det tar några dagar att bygga upp skyddet mot smärtan igen och då fick hon några tilläggstabletter med snabb lindring - men mycket kortvarig. I alla fall så upptäckte matte igår kväll att - trots att det bara gått några dagar - så fick gammelmatte avgiftningssyndrom och blev alldeles apatisk och inte fann anledning att leva längre. Vi visste ju att det skulle bli så när hon slutar med tabletterna, men vi trodde inte att de skulle komma så fort vid nedtrappning! Nu vet vi! - och vi vet också hur det kommer att bli med matte när hon ska trappa ned för de äter samma sorts medicin, men matte har ännu starkare version än gammelmatte.

Nåväl, eftersom inte full effekt har uppnåtts ännu så vill matte att gammelmatte ska vara på vår sida om dagarna ett tag och därför sitter vi nu här - gammelmatte och jag - medan matte och Conny vilar middag.

Postulanterna har i alla fall fått blötmat (frukost) och gammelmatte har burit över disken till diskmaskinen, som än så länge finns i gammelmattes lägenhet. När mattes ena kullsyskon kommer så ska den över till mattes lägenhet. Matte är den som ska sköta all matlagning i fortsättningen och gammelmatte sköter eldning och den tyngre skötseln av huset och då ska diskmaskinen finnas här. Gammelmatte ska göra om sitt kök till ett "s.k. sommarstugekök" - där våra retrettpatienter får ordna med sin mat och där matte och gammelmatte fixar mellanmål då och då när de tittar på TV. Det kommer ju att sättas in en dörr emellan vardagsrummen ganska snart och då har de ju på sätt och vis knutit ihop sina bostäder. Vi katter kommer fortfarande att vara delade i sjuka rexar och känsliga husisar.

Nu sitter vi alltså vid mattes dator och gammelmatte hjälper mig att skriva. Det var meningen att Conny skulle sova hos matte, men när gammelmatte är här så blir det inte så, så därför avslutar jag skrivandet och går och lägger mig hos matte för då får jag ha henne för mig själv!

5 kommentarer:

 1. Usch så otäckt det låter det där. Först gå runt och ha ont och sen förlora livsglädjen. Det är nog verkligen tur att ni katter finns där och kan trösta henne när det känns som värst. En katts nos och tass kan hjälpa väldigt bra faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Stackars era mattar som måste äta så starka tabletter. Vi skickar lite extra gos från oss. Tur att de har er. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Ojdå Imma. Mattes kullsyskon fick också obehagliga tankar när han slutade ta en stark medicin. Verkar tyvärr vara ett vanligt utsättningssyndrom för viss medicin.

  Borde kanske ha trappat ner med lite i taget? Ni får ta i med ordentlig spinnhealing för gammelmatte nu så att hon mår bättre fort igen.

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Det är svårt med värktabletter. Det finns ju tyvärr inga som inte har några biverkningar. Hoppas både matte och gammelmatte kan trappa ner på medicinerna snart. Tror det är jätteviktigt att ni finns nära då, så ni kan trösta.

  SvaraRadera
 5. Vi hoppas innerligt att gammelmatte ska bli så bra som möjligt framöver, håller tassarna hårt hårt.
  Inget trevligt att vara dålig.

  Tass tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera