Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 24 mars 2011

Imma

Det verkar som om mitt vårskrik ÄNTLIGEN börjar fungera som det skall *lättad*. Solen har gassat i flera dagar, men samtidigt har det blåst så mycket att det ändå varit kallt ute. Och jag vet inte om det kan kallas vår när man fryser? Idag har det dock varit jamarskönt både i kattgården och ute på verandan, där matte och jag tog en liten bensträckare nu under eftermiddagen - UNDERBART att känna solvärme i pälsen igen! Eller ja, underullen då. Hoppas att ni andra också har fått vår hos er?

Här stökas det idag, kan jag rapportera. Antingen ligger matte i sängen eller så far hon omkring och donar med allt möjligt... igår var hon sjuk och sov bort större delen av dagen, idag städar hon här i vardagsrummet för att ställa in en säng åt gammelmatte. Tvåbeningar är så veliga! Sedan matte kom hem från sjukhuset har gammelmatte sovit på soffan här i vardagsrummet, och varje dag säger hon att "idag skall jag flytta hem igen" och varje kväll heter det att "jag flyttar hem i morgon istället". Så äntligen erkände bägge två igår kväll att de trivs tillsammans... och nu skall gammelmatte få hit en vettig säng istället för att sova på soffan (matte är rädd att den skall skada henne, för hon är rätt säker på att det var för att hon själv sov på soffan i vintras som hon fick sitt diskbråck i nacken). Och så skall de prata med en snickare om att öppna en dörr mellan lägenheterna... det har jag hört förut, men den här gången menar de visst allvar för de har skickat efter papper från kommunen om den där dörren. Begriper inte varför kommunen har med vår dörr att göra? Men matte säger att det beror på brandskyddsreglerna... jaja *suckar*, huvudsaken är att dörren blir byggd, så att de kan sluta trassla med var de skall vara.

Å, en sak får vi inte glömma: idag har Rafael namnsdag! Så i kväll skall gammelmatte bjuda honom på leverpastej... det är det bästa han vet, jamar han.

5 kommentarer:

 1. Det har kommit vår här med. *svansdansar* Det är så härligt att vara ute i solen, men det får gärna bli lite varmare.

  Ge gammelmatte en krya-på-dig buff från oss och gratta Rafael på namnsdagen.

  SvaraRadera
 2. Grattis på namnsdagen Rafael!
  2beningar är för veliga ibland. hehe

  SvaraRadera
 3. Här är det också vår. Det stank när matte öppnade fönstret, matt sa att det var doften av vår. Vi tyckte mest det luktade... gödsel.

  Grattis till Rafael och grattis till er alla som får ha både gammelmatte och matte hos er. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Leverpastej måste vara det perfekta namnsdagsfirandet. Grattis Rafael! Obekväma sovställningar kan säkert göra att man blir ledbruten och öm i kroppen, så en säng till gammelmatte är säkert bästa lösningen. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Bra att de öppnar en dörr så ni kan gå som ni vill i huset. Då kan ni ju lättare välja vem ni ska sova hos. Gratta Rafael också.

  SvaraRadera