Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 21 juni 2011

Conny

Nu har'on jort de. Matte allså. Hon har köpit en ny gräsätarmaschin! Så nu ska hon ut i trägårn å valla den där störia grejen som luktar illa... *suckar djupt* Imma å ja titta i kattalågen på bilden av maschinen å vi hoppades den va för stor för matte å få in i bilen, men de var'en inte för den va ihopfälld å lågde i en låda - får man luras så? Nu tycker ja att vi åtminnståne ska få lådan, fast den e väldans stor å dom bästaste låderna e dom man måste klämma sej ner i, tycker inte ni oxå de?

Matte vill att ja ska hälsa te den som gavde oss pengarna att köpa maschinen för. Den personen vet vem hon menar, säjer hon. Pengarna komde i ett brev å där stog de att dom va te en gräsätarmaschin, å då blidde matte så gla, så gla! Dom där pengarna räckade te en jättelång sax oxå, som gammelmatte ska ha å klippa träna i håre me... eh hrm, de heter visst inte hår utan grenar, jamar Imma här breve mej *rodnar om nosen*. Nå, hur som helst så ser man välan inte röken av vare sej matte eller gammelmatte resten av sommarn, antar ja! För de e mycke gräs å klippa å mycke grenar på träna...

Nåja, vi klosterkatter ska i alla fall på kånsär i kväll! Kommer ni oxå?

5 kommentarer:

 1. Var glad åt gräsätarmaschinen! Den gör att ni får komma ut, så visst kan ni stå ut ed både att den luktar illa och för oväsen?
  Gulligt att ge er slantar till den, så ni får komma ut igen!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Oj, fick ni en gräsätare i present? Det är ju jättebra, för då får ni nog snart gå ut igen. Fast man tycker ju att de kunde äta gräset lite tystare faktiskt.

  SvaraRadera
 3. En bra present! Nu slipper matte och gammelmatte oroa sig för fästingar i höga gräset och ni får komma ut. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Hm, de där om fästingarna hade ja glömmit... då kanske man ska va gla ändå att vi fickde maschinen? Matte blidde i alla fall så gla att hon gråtade å hon vet inte hur hon ska kunna tacka för den som skicka pengarna sa inte vem de va utan bara att dom va te en gräsätare. Å hur tackar man då?!? De va därför matte ville att ja skulle tassa om de i bloggen, för hon tror att den som skicka pengarna läsade i bloggen om att vi behövade en maschin te gräse...

  Tass från Conny, sekerhetskatt.

  SvaraRadera
 5. Vet att ni katter är duktiga på att äta gräs men ni orkar nog inte en hel gräsmatta så det var nog bra att matte fick en gräsätarmaskin. :)

  Nosgos

  SvaraRadera