Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 9 juni 2011

Sixten, äntligen novis i klostret

Alltså, vi har varit postulanter jättelänge nu, men igår kom matte med ett besked från abbemissan Imma om att gammelmatte och matte hade berättat för henne hur duktiga vi har varit med att lära oss klosterreglerna, så vi - ja, nästan alla av oss - fick bli noviser. Det är ett stort steg och innebär än mer saker att lära sig innan vi uppnår högsta graden. Tyvärr klarade Assar och Rafael inte av att lyda tillräckligt bra, så de måste vara postulanter ett tag till medan de förstår vikten av lydnadsregeln. Assar bara leker och Rafael är för det mesta trulig och vill slåss och då säger gammelmatte att de har ännu mycket att lära. Att Rafael är så trulig och avvisande säger matte beror på att han har så nyligen kommit hit och att han har varit så van vid att han måste slåss för sin rätt, men både gammelmatte och matte tror att han kommer att lära sig av oss andra och att hans inneboende ilska då kommer att ebba ut - som gammelmatte säger. Jag försöker verkligen vara som en bror för honom, men han missförstår mina närmanden och tar det säkra före det osäkra och slår till mig med ena framtassen. Gammelmatte jobbar i alla fall på att försöka vara den som närmar oss till varandra genom att sitta i soffan och smeka Rafael och då hoppar jag upp på andra sidan om gammelmatte och då säger hon så rara saker om oss båda till varandra. Ibland går Rafael med på att ligga bredvid mig på hennes säng och då berömmer hon oss båda och smeker oss. Jag tror nog att Rafael innerst inne är en liten ensam kille, som behöver kompisar, men han vågar inte lita på oss ännu. Han har säkert mycket dåliga erfarenheter från sin hemska tid i Skrantaområdet i Karlskoga. Vi får jobba på allesammans och hjälpa honom dels att förstå vårt kroppsspråk - säger gammelmatte - och dels att visa honom att vi menar allvar med att vi vill vara kompisar.

Här ligger jag och begrundar klosterregeln...Förresten tror vi att Åskar har bosatt sig här för idag har han i alla fall varit här hela dagen. När man tror att han har försvunnit så börjar han om med att blixtra och mullra. Det har också regnat jättehäftigt här och matte har verkligen inte behövt vattna i trädgården. Gammelmatte skulle ha lagat gräsklipparen, men först var det ju så varmt att hon blev sjuk av det och sedan har det regnat och matte måste klippa gräset i trädgården innan vi får gå ut i löplina - ja, innan Jenny och Majsan får gå ut menar jag. Än så länge har gammelmatte inte lärt mig att ha sele på mig, men nu har mattarna pratat om att när pensionen kommer ska de åka och hämta kattgården till oss och sedan ska vi få gå ut när vi vill. Det ska bli jätteroligt!

3 kommentarer:

 1. Grattis Sixten, du har jobbat hårt, gulligt av dig att försöka hjälpa Rafael. Det kommer nog bli bra noviser av er allihop så småningom. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Kattulerar Sixten! Så duktig du har blivit!
  En eloge till gammelmatte som kunde laga gräsklipparen. Hoppas att Åskar flyttar snart så gräset kan klippas och ni ska få gå ut igen.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Kattulerar från oss också.

  Trist att Åskar bestämt sig för att bo hos er när ni inte gillar det. Jag brukar inte bry mig om Åskar så mycket, men Simba gillar honom inte alls, det kan man ju förstå med det väsen han för.

  Nosgos

  SvaraRadera