Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 8 juni 2011

Imma

Ni får förlåta att jag är väldigt sen med mitt bloggande, men vi har haft den där stökige Åskar på besök precis hela eftermiddagen och kvällen, och det är först nu framåt natten som matte har velat starta datorn åt mig.

Hur som helst mår vi bra allihopa, även om vi katter väl har känt oss en smula dävna efter den fankattiska födelsedagsfesten hos Gustav igår kväll. Så jamarkul det var! Och tänk, så många katter som dök upp... Gustav är en populär kille, som vet hur man skapar en purrfekt fest, och jag sa till mina kära noviser att så länge de inte gjorde något de ångrade efteråt fick de fria tassar att fira som de ville. Det är absolut inget fel i att ha lite roligt! Och för att orka bära allvaret i sin kallelse, behöver en klosterkatt få slå tassarna i taket någon gång ibland...

Själv tog jag det lite lugnare, förstås - man är ju ingen direkt ungdom längre, om man jamar så. Men visst svansdansade jag lite, särskilt med stilige kavaljeren Butte och så födelsedagskatten själv, förstås! Och jakttävlingen i buskarna kunde jag inte motstå att delta i, för jakt har alltid intresserat mig... och där handlar det om att använda sina erfarenheter, smidiga rörelser och förmågan att tålmodigt vänta ut bytet, så jag behövde sannerligen inte skämmas för mig.

Gammelmatte har tillfrisknat från sin värmesjuka nu, kan jag lugna er med. Och matte mår efter omständigheterna väl, som det brukar stå i tidningarna... det betyder att hon har ont, men är vid gott mod. Jag tror att hon tar det faktum att gräsklipparen är sönder hårdare än att hon måste vänta på sin operation till efter sommaren, faktiskt... men gammelmatte har lovat, att om hon lyckas få lite saker i garaget sålda skall matte få köpa en ny (billig) gräsklippare, eftersom den vi har är uråldrig. Själv har jag aldrig begripit varför matte envisas med att vilja klippa gräs hela somrarna, men hon påstår att det är för att hålla fästingarna borta... och det är ett argument jag respekterar, för senast idag fick hon ta bort en fästing som bitit sig fast i Connys hals.

3 kommentarer:

 1. Visst var det kul hos Gustav, tänk att vi blev så många :). Skönt att höra att ni kom hem ordentligt.

  Fy 17 för fästingar! Det trivs i högt gräs, vi förstår att matte gör allt för att dom INTE ska trivas hos er! Husse har köpt en ny trimmer till vår lilla rastgård som han klipper gräset med. Vi får bara tassa omkring där och tack vare det får vi mycket sällan fästingar.
  Jättekul att höra att gammelmatte mår bra i och efter värmen. Vår matte tycker också att det är för varmt!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen full fart hos Gustav. Jag tyckte det var helkul att ni Klosterkatter kom ut och svansade runt med oss andra.

  SvaraRadera
 3. Visst var det ett härligt party, så kul att träffa alla! Lite sliten blir man efter så det blev mycket vila idag. Åskar verkar lite besvärlig hos er just nu. Själva har vi sluppit honom. Nosbuff

  SvaraRadera