Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 6 juni 2011

Imma

Ja, kära nå'n, ibland behöver man verkligen ta extra god tass om sina stackars tvåbeningar! Vi har haft varmt i flera dagar, men idag slog värmen alla rekord och framåt eftermiddagen blev gammelmatte så sjuk att både matte, Conny och jag fick rusa till. Då kräktes gammelmatte och mådde illa. Jag satt bredvid henne hela tiden som tröst och stöd, och Conny vispade med tassen i dricksvattnet så att det skulle bli syresatt och extra gott att dricka, och matte la en blöt handduk på gammelmattes panna. En fläkt ordnade hon också fram, och hängde upp mörka tyger för fönstren här i vardagsrummet för att stänga ute solen, och alla fönster med myggnät i huset står öppna. Efter en stund började gammelmatte att frysa, och då kollade matte hennes temp men den var bra... och sedan somnade patienten i soffan, medan matte för säkerhets skull placerade migränmasken i frysen ifall hon blir illamående igen. Nu snarkas det i soffan, må ni tro, och jag håller mig här i närheten - man vet ju aldrig!

Matte är iväg och öppnar ner till källaren åt husisarna, ifall det blir för varmt för dem uppe i huset. Vi har också öppet dit ner, och så är dörren mellan deras del och vår del stängd så att vi inte skall börja bråka med varandra... "det är så lätt hänt" säger matte "för när det blir varmt, kan man inte tänka vettigt".

Ni dricker väl mycket vatten idag, vänner? *orolig* Och sitt inte i solen, utan sök skugga vare sig ni är ute eller inne!

PS. Skönt att veta att det alltid är AC i limosar, för ikväll bär det ju av till Gustav på födelsedagsfest... då får matte vaka hos gammelmatte, så att jag också kan åka med. Även en liten abbemissa kan behöva få rocka loss emellanåt! DS.

5 kommentarer:

 1. Vi dricker massor, men vi är tydligen duktiga på det.
  Det är inte lätt att stänga ute värmen. Man gör ju så gott man kan. Man SKA dra för så solen inte kommer åt att skina in. Myggfönster är toppen. Husse fixade vår i sovrummet för några dagar sedan och eftersom den ligger i nordost är det husets svalaste rum.

  =^.^=

  Nosgos, vi ses hos Gustav ikväll ;-)

  SvaraRadera
 2. Det är inte lätt när det är så här varmt, men hellre det än -20. Bra att ni tar tass om mattarna. Vi ses ikväll! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Stackars gammelmatte. Hoppas att det blir bättre och att hon får vila ordentligt. Jättebra jobbat av dig och Conny. *bugar nådigt*

  SvaraRadera
 4. Det är många tvåbeningar som inte tänker på att dricka tillräckligt i värmen. Det är jamarviktigt att ni gör det. Hoppas gammelmatte snart mår bättre. Vi ses ikväll hos Gustav.

  SvaraRadera
 5. Hoppas gammelmatte kryar på sig.
  Inte lätt i denna heta värme, som kom så snabbt.
  Vi ses hos Gustav i kväll
  mjau

  SvaraRadera