Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 30 juni 2011

Imma

Ingen gammelmatte synes än... och inga stjärnor på himlen heller, för här skiner solen så att det nästan är FÖR varmt inne! Och när en katt jamar så, förstår ni att det är VARMT! Matte gillar inte värme, så hon har en fläkt riktad mot sig och den flyttar hon omkring på vartefter hon ligger i sängen, sitter vid datorn eller vräker sig i skinnfåtöljen... *fnissar*

Vår gäst sitter ute i trädgården och solar sig. Conny tror att hon snart kommer att lukta stekt fläsk... mmm, det vore inte dumt! "Undrar vad som skulle hända om man släppte ut husisarna då?" funderade han igår kväll, men då jamade jag åt honom på skarpen att inte vara elak. Han har inte höga tankar om husisarna, måste jag erkänna... inte för att de är husisar, utan för att han är lite osams med dem om hur saker och ting skall skötas här i klostret. De lägger sig i hans säkerhetsarbete, anser han. Och så mumlade han något om att det ju faktiskt är hans revir, men då fick han faktiskt på nosen för här är det JAG som är alfa, så det så! Annars är jag stolt över honom, för han tar väl tass om gästen och har uppfostrat henne riktigt bra... lite grunduppfostran hade hon redan, tack vare den katt som äger henne där hon bor, men det finns alltid mer att tillägga, om man jamar så. Och ju bättre Conny sköter det, desto mindre behöver katten som äger henne jobba med henne, tänker jag. Matte har sett en bild på honom och säger att han är väldigt fin, ser ut som en korthårig Rafael, ungefär.

Och apropå det, så har vi fått ett mejl med fina idolporträtt på katterna som äger blogghjälpen! Antar att ni varit lika nyfikna som jag på dessa aktningsvärda katter, som uppfostrat henne så fankattiskt väl?

Det här är Viktor...


... och det här är Bessy


Matte säger att hon är jättestolt över att ha fått träffa dem, och det förstår jag, för det måste vara mycket duktiga katter som har lyckats så bra med sin matte!

1 kommentar:

  1. Nu är det riktigt varmt, hoppas att gammelmatte kommer hem snart.Vi tycker att ni alla sköter era uppgifter bra, var och en efter sin förmåga.Kul att få se blogghjälpens ägare.Nosbuff

    SvaraRadera