Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 12 mars 2013

Imma

Vilken morgon! *tassen för pannan* Matte gick och la sig extra tidigt igår, eftersom hon var trött efter helgens möten och ett antal telefonsamtal i kyrkliga ärenden (matte avskyr att tala i telefon)... och så vaknade hon i ottan, tittade på temperaturmätaren och satte igång att elda. Gissa hur kallt det var inomhus då? +13 grader! Och det var väl helt okej, jam menar, vi kunde ju ha fortsatt sova under det sköna täcket eller tråcklat in oss under gammelmattes täcke (hon sover på soffan denna morgon)... men då fick matte för sig att husisarna kände sig ensamma på den andra sidan mellandörren, så hon öppnade och släppte in hela gänget. Som givetvis inte drog tassarna efter sig, utan vällde in här i vardagsrummet... jamjam, vi fick ta det som det var, Philemon kröp in under mattes täcke och själv kröp jag upp i mattes famn där hon satt och drack te. Och så fort någon av husisarna kom tillräckligt nära, skulle matte nödvändigt gosa med denne fast jag satt där. Jam menar, den katt som redan finns i famnen har väl ändå första tjing på goset? Inte för att jag vill vara miss-unnsam på något vis, jag är en generös liten missa som inte gör mycket väsen av min kattson, men just då tyckte jag nog att jag kunde ha fått ha matte för mig själv.

Nåjam, några timmar gick och så småningom vallades husisarna tillbaka in till sin sida av huset. Gammelmatte och Philemon sov som stockar, och när det blev lugnt beslöt jag mig för att också dra mig tillbaka en stund. Matte fortsätter att elda upp värme i huset, dricker te och leker med datorn... hon verkar ovanligt pigg för den tidiga morgonen, men ni skall se att hon tacklar av framåt dagen - hihi!

3 kommentarer:

 1. +13 låter lite väl kallt. Matte brukar gnälla när det kommer under +20 här hemma. Då ska elementen luftas jämt. *suck* Hon kunde väl köpa sig en päls istället. Instämmer helt i att katten som sitter i famnen SKA ha första tjing på allt kel. Allt annat är helt FEL!
  NosGos

  SvaraRadera
 2. Bra att matte var uppe tidigt och kunde få varmt i huset för alla! Hon kan sova middag sedan med dig, Philemon och gammelmatte om hon vill - behöver.
  Ha en trevlig tisdag!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Oj så svalt, mys tycker vi verkar vara bästa värmekällan.Nosbuff

  SvaraRadera