Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 18 mars 2013

Matte

När jag kom hem från Kristinehamn idag, där jag hade givit blod på sjukhuset och sedan handlat nödvändigheter (bl.a. kattmat, förstås), fann jag en fantastiskt trevlig överraskning i postlådan: ett tjockt kuvert från Sigge Svamphund! Inuti låg ett brev och en påse med torkade bitar sprängticka, som Sigge nosat fram i skogen... gissa om jag blev GLAD!


TACK SNÄLLA SIGGE MED MATTE HELENA!

Ni förstår, jag fick veta att te på sprängticka - eller chaga, som svampen också heter - är blodsockersänkande. Och då ville jag genast prova om mamma (gammelmatte) och jag kunde ha nytta av det, eftersom vi är diabetiker... så nu skall vi pröva att dricka en kopp chaga-te varje kväll och testa våra blodsockervärden vartefter. Å, så spännande det skall bli!

Och med detta sagt lämnar jag tillbaka bloggen till Imma, som vill tassa om en annan fantastisk nyhet, som hon fick veta häromdagen. Nej vänta, först måste jag få visa er en rolig bild jag tog igår... Imma syns bra, men kan ni hitta Philemon? Det borde inte vara särskilt svårt *fnissar*...
2 kommentarer:

  1. Hoppas att det funkar med svampen! Kul på bild! Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Så lite så.
    Hoppas ni gillar thet, matte som inte är thedrickare tycker att det är gott.
    Googla chaga så hittar ni ur mycket info som helst om denna fanatstisk svamp

    SvaraRadera