Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 7 mars 2013

Matte har halkat

Idag är ingenting som vanligt här i klostret. Gammelmatte är den som styr och ställer och matte ligger och läser. Det är så att matte var ute för att hämta posten, det var halt...och hon halkade omkull. Hon föll så pass kraftigt att hon blev liggande en lång stund, men se'n reste hon på sig och kände efter och upptäckte då att hennes högra hand fått en rejäl smäll. Den var inte bruten i alla fall, men ordentligt stukad. När hon kom in så lade hon sig på sängen. Gammelmatte sov middag, men när hon vaknade så grälade hon på matte och sa':" Tur för dig att du inte föll så du bröt dig, för då hade du blivit liggande för jag hade ju inte vetat om att du gått ut. Du måste tala om för mig att du går ut så jag vet att om du dröjer så måste jag kolla upp varför och komma till din hjälp - precis som du säger om när jag gör något i huset - vi måste kunna hjälpa varandra."

Naturligtvis har gammelmatte rätt och det var ju tur att matte kunde resa sig själv och komma in. Det är ju faktiskt -3 grader här och blir man liggande så kan man bli alldeles för kall. Som tur var hade matte sin varma jacka på sig den här gången. Det brukar hon inte ha när hon går till postlådan. Nåjam, den här gången gick det ju bra i alla fall, men det tar nog några dagar innan svullnaden gått ned så hon kan använda handen att skriva med.

Gammelmatte kollade upp att matte låg bra och att hon hade allt hon behövde och sedan skalade hon potatis och satte på spisen. Hon väntade tills den kokat upp och slog då ned värmen på plattan och därefter gick hon ned i källaren och började elda i pannan. Det var ju ganska länge sedan hon behövde vara igång med sådant här, men det gick som en dans och snart var maten färdig. Nu ligger matte och läser med mig på magen och vi kelar och kurrar tillsammans. Philemon fick först smaka av mattarnas mat och sedan fick vi vår egen mat och han åt upp den också, så nu ligger han under mattes filt och sover som en stock.

Noviserna har fått vara här inne tills det var dags för dem att få sin mat och nu är alla mätta och belåtna. Gammelmatte sitter vid datorn och allt är frid och ro. Hoppas att ni alla har det lika bra som vi!

5 kommentarer:

 1. Uschjam, så otäckt det lät att ramla så där handlöst. Skönt att det gick såpass "bra" i alla fall, dvs att inget bröts. Det är nackdelen med den efterlängtade snösmältningen... när det fryser på blir det så fruktansvärt halt ute. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Väldans tur att er matte inte bröt sig i alla fall !
  Gammelmatte gjorde rätt i som skällde lite på er matte , för tänk om hon blivit liggandes där ute i det kalla och blöta *ryser*
  Nosbuffar o Tassklappar !

  SvaraRadera
 3. Matte hade tur som inte bröt nåt!
  Gammelmatte gjorde rätt att gräla lite på henne, det ÄR farligt att bli liggande ute i kylan.
  Tryggare för alla om man vet att en matte är ute och hämtar posten.
  Hoppas att matte och Gammelmatte tar det lugnt och är rädda om sig :)

  =^.^=

  Kram å nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Stackars er matte! Men tur i oturen att det "bara" blev en stukning. Det hade ju kunnat bli värre.
  Hoppas ni alla får en lugn och skön helg i alla fall.
  NosGos

  SvaraRadera
 5. Oj så snabbt och lätt det är hänt att man ramlar. Tur att skadan inte blev värre än den blev. Vi håller tassarna för att matte snart är helt återställd i tassen.

  SvaraRadera