Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 24 mars 2013

Matte

Vanligen brukar vi påskpynta en körsbärsbuske (d.v.s. ett litet träd, som inte är mer än två meter högt än) vid foten av handikapprampen... men att stå ute i den här kylan och sätta fast fjädrar fungerar inte, så i år bestämde vi oss för att ha ett påskris inomhus istället. Alltså tog gammelmatte in kvistar (vi har gott om sly runt tomten) och jag började sätta i fjädrarna, som går i årets modefärger - pasteller. När jag hunnit en liten bit på väg, kom Philemon.
Han var hänsynsfull nog att inte dra omkull vasen i alla fall, och fjädrarna fick sitta kvar även om han lekte med dem.

Så hänsynsfull var emellertid INTE Jenny! När vi i förmiddags släppte in husisarna på den här sidan, störtade hon ut i köket - det gör hon alltid, eftersom hon vill se om där finns mat som hon kan sätta i sig - och så fick hon syn på riset, som stod på köksbordet. Därpå utbröt rena kalabaliken... Jenny kastade sig över riset, vräkte omkull vasen så att vattnet flöt över både bord och golv samt började släpa med sig grenar med fjädrar ner på golvet. Jag försökte hindra henne, men Jenny drog med sig grenarna in under min säng där hon gjorde processen kort med flera fjädrar... *suckar*

Det slutade med att gammelmatte fick leta fram ett krus som tål utevistelse, fylla det med vatten, sätta i påskriset och placera all den vackra (hm, nåja, liiiite tufsigt var riset nog) prakten utomhus vid hennes ytterdörr.

Borde vi kanske ha förutsett detta? ;)

PS. Nej, det finns tyvärr inga bilder på Jennys påskris-slakt... jag hade fullt upp att försöka rädda vad som räddas kunde. DS.

7 kommentarer:

 1. "Fniss" Vi ser det framför oss! Fjädrar är ju skoj! nosbuff

  SvaraRadera
 2. Tjejerna här skulle nog göra som Jenny!!!
  Det är just därför vi inte har nåt påskris inne ;-)


  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
 3. *skrattar så morrisarna hoppar*
  Matte säger att vi alla 3 är som Jenny och därför får inte vi något påskris, eller blommor över huvud taget... Varken i kruka eller vas.
  Taskigt tycker jag, lite skoj måste väl en katt få ha?
  Imorgon firar jag jag "min-komma-hem-dag" och min 5 års dag och på onsdag fyller småkillarna 2 år.
  Ni kommer väl allihopa på fest på onsdag? Då firar vi oss alla tre samtidigt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi kommer, alla sju! *kurr*

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 4. Jenny och grabbarna kan ta varandra i tass, med andra ord. :) Här finns inte påskris på planeringen, för matte påstår att det är bortkastad möda. Men för vem? Vi tycker att det mödan är jamarskoj! Kurr och burr.

  Ps. Det har ni säkert redan tänkt på, men kanske kruset borde stå utan vatten ute, ifall ni får minusgrader?

  SvaraRadera
 5. Vi brukar också gilla att leka med påskriset. Matte säger att vi förstör alla fjädrarna. Så i år har hon satt fjädrar i en krans på dörren. Vilket nedrans fusk! Där kommer ju inte vi åt dom. NosGos

  SvaraRadera
 6. Klart att Jenny ville ta tass om påskriset. Det brukar ju inte finnas där och vem vet - det kanske fanns nåt farligt i det som hon skulle rädda er från? Så tror i alla fall jag att det var.

  SvaraRadera