Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 10 juli 2013

Imma

Ni vet lika väl som jag att tvåbeningarna är mystiska, outgrundliga varelser som ägnar sig åt obegripliga saker, eller hur? Så ni kanske inte blir förvånade när jag berättar att det står två stycken - gammelmatte och vår gäst - i köket och hamrar in blommor i en tygbit. Jo, det är sant! Först tvättade och strök matte en bit vitt tyg, och sedan plockade gammel-matte och gästen blommor i trädgården... och nu står de två sistnämnda i köket med varsin hammare och bankar in blommorna i tyget. Kan någon begripa detta mysterium, så jama till! Matte håller sig undan, precis som vi katter (och Belle)... vem vet, de där två i köket kanske har blivit tokiga?!?

Annars är det rätt lugnt; kattmyntadoften hänger fortfarande tung i luften och då och då får någon av mina stackars klosterkatter ett ryck och rullar omkring på golvet, slåss med en leksak eller sitter och sniffar med nosen i vädret... själv ligger jag på mattes säng och bevakar att det inte går överstyr totalt. Belle vågar inte blanda sig i det här kattmyntandet, eftersom husisarna är med... när Philemon och jag är ensamma, är hon mer framåt, men husisarna verkar ha en tämjande effekt på henne. Idag såg jag Rafael stå nos mot nos med Belle i hallen, och gissa vem som sedan vek undan med blicken? Det är ingen pris-fråga, för svaret är alldeles för givet *fnissar*.

Jo, en sak... mina noviser insisterar på att få ställa till med fest nu på lördag, då jag fyller 15 år. Själv börjar jag väl bli lite för gammal för att sätta tassarna i taket, men eftersom jag gärna unnar ungdomarna en chans att ha roligt inbjuder jag härmed till party natten mellan lördag och söndag. Och givetvis är alla välkomna - även hundar, som Belle får ta tass om i ena änden av källaren. Ni kommer väl? Vi bjuder på nyfångade smågrodor, diverse insekter och vad vi kan hitta i köket... har ni andra godsaker att erbjuda, får ni gärna ta med er! Kattmyntadrinkar blir det givetvis många - vi har ovanligt gott om katt-mynta just nu (allt behöver väl inte stoppas i leksaker, heller)...

6 kommentarer:

 1. Ni gör verkligen klokt i att håller er undan när gammelmatte och gästen bankar in blommor i tygbitar. Vem vet - tänk om de för för sig att banka in katt... nä, nä, nä inte gammelmatte och matte! Klart vi kommer på fest i helgen! Måste bara hinna tillbaka i god tid till öppet hus på söndag.

  SvaraRadera
 2. Vi kommer också, vi plundrar gotteburken och tar med innehållet ;-) *viskar tyst*

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 3. Spika upp blommor på en vit tygbit ??
  tror bestämt att dom fått solsting !! *fniss*
  Låter jamarns kuligt med party , jag kommer så klart !
  Ska se om jag inte lyckas fånga några Ankisar att ta med :)

  SvaraRadera
 4. Vi begriper heller ingenting av det där bankandet, vad kan det handla om tro... "grubblar frenetiskt"
  Men fester begriper vi oss på, och vi tackar ödmjukast för inbjudan samt lovar att göra allt vi kan för att kunna komma på ditt 15-årskalas, Imma! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 5. Mosås-huliganerna11 juli 2013 kl. 13:12

  Mjau-ja, klosterfest! klart vi kommer, och kan det kanske ordnas en lugn vrå för matning och nattning av bebisar så kommer gärna Krokodillan med också! Nu när de små inte kräver passning varenda minut kan det vara skönt med lite vuxentid också!

  SvaraRadera
 6. Margareta Pennebrink13 juli 2013 kl. 22:48

  Klart vi kommer. Felicia jamar, vi är ju släkt, eftersom vår Lucas och du var förlovade. Lucas gratulerar från Skaparkatten. Ska bli kul med party, är lite sena, men skyller på kattikoptern. Sigrid säger att hon är danssugen, Smulan nickar instämmande, själv tar jag det lite lugnt, är ju också 15 fyllda, men mat lockar alltid

  SvaraRadera