Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 7 juli 2013

Imma

Det finns inga tillfällen då matte är så finurlig som när hon borde städa. Då kommer hon alltid på allt möjligt annat att göra, bara för att slippa... och det är ett drag som vi katter uppmuntrar, för det innebär att hon låter bli snabeldraken och skursetet. Tyvärr bara för en tid... för sedan får hon dåligt samvete och tar i alla fall itu med städningen, medan hon grumsar och är allmänt stökig.

Idag skulle hon både snabeldraka och skura, för vi får en gäst på tisdag... men samtidigt grunnade hon på hur hon skulle få bukt med gammelmattes svullna fötter, för det är jamarviktigt för gammelmattes hjärta att inte kroppen samlar på sig vätska. Så kom hon på det: en ordentlig promenad var vad gammelmatte behövde! Och eftersom gammel-matte varken vill köra bil eller vågar gå omkring ensam på platser utanför trädgården (hon är vinglig och kan behöva hjälp med ditten och datten), måste förstås matte följa med. Alltså tog mattarna Belle med sig och åkte till Hova (det tar tio minuter att köra dit) för att besöka riddarveckan som pågår just nu. De blev borta i flera timmar och gammelmatte var alldeles slut när de kom hem igen... fast hon var glad också, så det hade visst varit väldigt trevligt!

Är ni nyfikna på vad de gjorde, så har matte bloggat om det här (i Belles sommarblogg).

Dessutom hade tricket fungerat - gammelmattes fötter hade blivit smala! Ömma, men smala. Så båda mattarna var nöjda. Tills matte insåg att hon fortfarande måste städa...

1 kommentar:

  1. Skönt att gammelmattes fötter mådde bra av promenaden och inte är svullna längre :)
    Städning och snabeldraken måste vi stå ut med ibland, men skurborsts- och sopborsts-jakt är urkul tycker vi!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera