Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 6 juli 2013

Rafael

Jag tassar inte ofta här i bloggen, för jag har inte så mycket att tassa om... tycker att livet är skönt med solstrimmor att ligga i, god mat, svalt vatten och gos med gammelmatte och matte. Mer behöver jag inte för att må bra! Ni vet, i mitt förra liv, alltså innan jag kom hit, var det inte så roligt att leva... ibland var det ruskigt kallt och snön fastnade i min långa päls och jag fick is i ansiktet, och inte var det lätt att hitta mat ens på somrarna, och då hjälper det inte att solen skiner... när magen värker av hunger kan man inte njuta av ens den mest underbara sommar, så är det. Jag hade ont av pälsen också, som var alldeles hård och tovig överallt...

Men idag är det där sedan länge över och borta. Nu ligger jag i gammelmattes fåtölj och gonar mig i solen, pälsen mår bra och magen är mätt och när någon av mattarna passerar stryker de mig alltid över huvudet och säger att de älskar mig. Då ler jag mot dem för att de skall förstå att jag älskar dem också.

Den här bilden tog matte av mig idag, när jag låg i soffan (det var innan jag flyttade över i fåtöljen):

Hon kallar bilden Rafael Salongslejon - det ni! *kurrar*

Jam just det, jam... Imma bad mig förklara varför gammelmatte och matte inte kom till bloggträffen hemma hos Sippo, Tindra och Viska idag. Det var för att gammelmatte inte får åka bil när hennes fötter blir stora och gör ont. Matte säger att gammelmatte får vätska i fötterna, hur nu det går till... och det gör tydligen minst lika ont som när jag hade ont i min päls förut, så nu sitter gammelmatte i trädgården med fötterna på en puff och broderar medan hon vaktar hunden. Det är bra att hunden är utomhus, för jag gillar henne inte något vidare... men det är synd att gammelmatte inte är inne och gosar med mig. Jam får ta chansen när hon kommer in till middagsdags!

3 kommentarer:

 1. Mjau, kommer du ihåg, Rafael? Det var så här det började: http://metrobloggen.se/wikipedia/vem_i_karlskoga_har_en_kattfalla_och_lite_handlingskraftr/
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 2. Så trevligt att du tassar! Du är verkligen stilig!Förstår att du njuter av att vara hemma! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Vi saknade er förstås på bloggträffen, men det är så klart viktigast att gammelmatte mår bra. Hoppas det där vattnet försvinner snabbt, så gammelmatte snart mår bra igen. Vi tänker på henne!

  SvaraRadera