Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 20 juli 2013

Matte berättar vidare

Medan jag var i Skåne i förrgår och assisterade biskopen under begravningen av min vän och kollega Stefan, fick gammelmatte, katterna och Belle besök av länsstyrelsen. Vi har blivit polisanmälda för vanvård av djur och polisen skickade i sin tur en inspektör från länsstyrelsen till oss för att se hur vi hade det. Givetvis var allting i sin ordning - ärligt talat, man behöver faktiskt bara komma in här för att se att våra liv i stort sett helt kretsar kring djurens väl - och han var så nöjd med vad han såg att han avskrev ärendet direkt. Det enda han möjligen hade kunnat ha åsikter om var att lådorna inte var rengjorda den dagen, eftersom gammelmatte väntade på att jag skulle komma hem med kattsand... men det argumentet förstod han, och det syntes ju på både katterna och Belle att vi tar hand om dem på alla sätt. Gammelmatte visade bl.a. att de bara får Royal Canin och motsvarande kvalitetsfoder, att det alltid finns torrfoder och fräscht vatten framme, att katterna är mätta och har fina pälsar m.m... och om han hade funderingar om hur våra djur mår psykiskt, fick han nog sitt svar av en tokgosande Jenny, en högljutt spinnande Majsan, en Philemon som ville klättra på honom och en Belle som ville leka.

Gammelmatte visade papper på att alla katterna är försäkrade upp över öronen och att de är ID-märkta, vaccinerade och går regelbundet på koll hos veterinär.

Innan han åkte, tittade han på kattgården och ansåg att den var "föredömlig". Tydligen gillade han också att Belle får gå i en 15 meter lång spårlina på tomten när hon vill - men bara när någon av oss mattar är hos henne, och aldrig mer än några timmar åt gången. Dessutom har hon en stor vattenskål som står i skuggan, så att hon kan dricka svalt vatten om hon blir törstig.

Allt detta fick jag mig rapporterat i telefon när jag sent omsider körde igenom Båstad på väg hem igen efter minnesstund m.m. Då hade jag förresten redan kattsanden i bagagen på bilen. Själva inspektionen oroade mig inte ett dugg, men jag ville försäkra mig om att gammelmatte mådde bra eftersom hon fått sköta hela besöket själv...

Nu har polisen bett mig att ringa utredaren hos dem, så att vi kan avrunda hela historien för gott. Så det skall jag göra på måndag morgon.

PS. Begravningen blev mycket fin, och jag fick möjlighet att träffa goda vänner både från södra Sverige och Danmark... så jag hade en bra dag, trots allt. Och själva resandet gick utmärkt. Det var först igår som jag kände av tröttheten... och det är därför jag skriver det här först idag. DS.

7 kommentarer:

 1. *SURT VOFF*
  -Polisanmälan? Hämndaktion från kattägaren?

  (Gissade att det var läge för efterdyningar från bilresan :) ...annars så var matte och jag och handlade på Badängens rökeri igår, efter att ha åkt förbi Södra Råda och Gullspång.)
  *vift vift vift*
  Trassla

  SvaraRadera
 2. Jag jamar bara detta: om inte ni är lämpliga som kattägare, då är ingen det! Blogghjälpen på Södertälje Katthem.

  SvaraRadera
 3. Men va?????
  Polisanmälda????????????
  Världen är galen och nu är det bevisat, är det kattgrannen som hämnas?

  SvaraRadera
 4. Tänk, den som anmält ER för vanvård måste ju vara någon som aldrig satt sin fot hos er eller har någon som helst insikt i vilka ni är!
  Det vi däremot VET är att ni emellanåt (troligen ganska ofta faktiskt) sätter ER SJÄLVA och era mänskliga behov i bakgrunden just därför att ni omhändertar djuren i första hand/tass! <3
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 5. MEN vad jam, polisanmälda?????
  Undrar oxå om det är grannen som vill hämnas?

  Jamar som blogghjälpen:
  **Jag jamar bara detta: om inte ni är lämpliga som kattägare, då är ingen det**

  Fula människor som gjort detta, anser vi, mjau

  Tass på er fina djurmänniskor, <3 <3

  SvaraRadera
 6. Det känns lite befängt att läsa om att ni blivit polisanmälda, men självklart så kunde ni visa att allt var i sin ordning och att kissarna tas om hand på bästa sätt. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Helt klart en hämdaktion. Men det är ju skönt att ha saken avklarad snabbt åtminstone. Hemskt tråkigt att det skulle bli såhär, när du bara försökte hjälpa, man blir så ledsen!

  SvaraRadera