Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 8 juli 2013

Imma

Ojojoj, ett sådant rabalder det blev idag när matte hämtade in posten! För med bland räkningar och reklam var ett stort kuvert från Eva, fyllt med KATTMYNTA... och ni anar säkert vad det fick för följder här i huset. Philemon blev som tokig i kuvertet (den stora påsen med kattmynta räddade gammelmatte undan, för den skall användas till att fylla kattleksaker som vi skall sälja på den stora Rudskogadagen den 28 juli till förmån för djurhemmet i Kristinehamn) och matte var förstås genast där med kameran:

Den här bilden bara älskar matte! *fniss*

Och så plötsligt fick Philemon syn på Belle, som OCKSÅ hade reagerat på kattmynta-doften!

Det var fler än han som gjorde stora ögon, för ingen av oss hade en aning om att även hundar kunde bli tossiga av kattmynta... men det blev Belle, och i samma stund som Philemon lämnade kuvertet (han blev tvungen att lägga sig att vila) dök Belle på det för att börja en likadan cirkus som han nyss hade genomfört. Fast då hade matte hunnit lägga ifrån sig kameran, tyvärr... så vi har inga bildbevis att erbjuda er. Hoppas ni tror mig ändå?

Framåt kvällen, när kattmyntaruset hade lagt sig, behövde vi allihop vila. Gammelmatte gav Philemon välbehövlig tass-massage:

Mmmmjau, så skönt! Mera! Mera!

Och själv la jag mig hos Belle för att lugna ner henne så hon kunde sova:

Visste ni förresten att hundar pratar i sömnen? Jo minsjam, när Belle sover som hårdast småvoffar hon och gnyr och mumlar om vartannat... matte säger att det låter "jättegulligt", medan jag grunnar på vad det är Belle försöker berätta. Synd att man inte kan hundska! Vem vet vad man kunde ha fått reda på?!?

3 kommentarer:

 1. Jag kan förstå varför somliga som gör pyssel med kattmynta i måste gå över till kattfri lokal för att kunna jobba ostört med hantverket! *fniss* TassKram Wikki

  SvaraRadera
 2. Margareta Pennebrink8 juli 2013 kl. 22:14

  Vilken festlig syn när även Belle reagera som en katt, hon har blivit förkattskad hos er,, fniss

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på Philemons mynta-rus. Lite synd att vi inte fick se Belle's tossigheter med påsen också :)
  Det är inte bara hundar som "pratar" i sömnen, det gör faktiskt Smulan också *fniss*

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera