Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 2 september 2013

Imma

Vi katter har ju alltid vetat att brummisar är otäcka, eller hur? Men mattarna sätter sig gladeligen i brummisen jämt och ständigt utan att ens kattflektera över farorna. Och så går det som det går... igår blev våra mattar påkörda bakifrån av en annan brummis, och krocken var så hård att båda brummisarna fick rulla över Regnbågsbron (eller vart nu brummisar tar vägen när deras liv här på jorden är slut). Titta bara så mattes brummis såg ut!

Mattarna själva - och de som satt i den andra brummisen - fick åka i ambulanser till olika sjukhus. Våra mattar skickades till Karlskoga lasarett, där de blev väl omtasstagna och ordentligt undersökta i många timmar. Matte blev till och med datortomograferad (det ordet fick hon kattstavera för mig, så att det blir rätt) för att de skulle vara jamarsäkra på att hon inte hade gjort sig illa i huvudet och nacken... och sedan, när människoveterinä-rerna var nöjda, fick mattarna åka hem. Fast eftersom de inte hade någon brummis kvar att åka i, kom Max' och Måns' husse och hämtade dem. Det var Linnsens och Franks matte som hade ordnat så att Max' och Måns' husse visste var mattarna var så att han kunde hjälpa dem. Tack snälla för hjälpen!

I natt sov inte matte särskilt bra - varje gång hon somnade, drömde hon om olyckan, har hon berättat. Så hon sov rätt mycket på dagen idag istället, och det gjorde gammelmatte också. De ser lite lustiga ut just nu, för de har blåmärken överallt och rör sig som om de var minst tvåhundra människoår gamla... matte säger att det är för att de är "rådbråkade", vad nu det betyder. När hon inte har sovit, har hon pratat i telefon med en massa folk, för det är mycket att ordna med nu... försäkringsbolag och polis och mattes kullsyskon och jam vet inte vad skall visst vara med och hjälpa till. Matte säger att de förstås måste ordna en ny brummis så småningom... men hon och gammelmatte vill vänta ett tag innan de bestämmer sig för om de skall låna en av någon, acceptera en hyrbil (det föreslog försäkringsbolaget) eller helt enkelt vara utan till de kan köpa en ny för pengarna från försäkringen. Jamarbra, tycker jag! För det betyder att de blir kvar här hemma i fleraflera dagar...

Som ni förstår har jag haft annat att tänka på än auktionen, så nu har jag ett förslag till er: vad jamar ni om att vi förlänger auktionen en vecka till nästa söndag istället? Mattarna kan ju ändå inte posta saker just nu, för det måste man ha brummis till.

9 kommentarer:

 1. Vi är lättade att de kom undan utan alltför stora skador. Vi har lånat just den bilden och har den i vår blogg också.
  Hoppas att det inte gör nåt. Vi har många vänner som inte läser er blogg dagligen som vill veta vad som hände och hur det gick.
  Förläng auktionen.
  Det är mycket pappersarbete efter en trafikolycka.
  Klara av dem först så ni kan lägga allt bakom er och gå vidare.

  Kram
  /Julia å tjejerna

  SvaraRadera
 2. Åh så skönt att det gick bra med mattarna! Förläng auktionen, det praktiska med papper och annat efter olyckan går såklart före. Tass och nosbuffar från Tiger, Nova och Sudden

  SvaraRadera
 3. Absolut förläng auktionen till slutet av månaden! Å ta en hyrbil det bör gå på motpartens försäkring?! Kolla detta först. På så sätt är ni back in the saddle och kör bil igen! En sån himla smäll!!! Ni har haft en himla tur!!! Sköt om er!!!

  SvaraRadera
 4. Kolla med försäkringsbolaget om ni får ut mer pengar till ny bil, om ni avstår från hyrbil?
  Då jag hade bilen på verkstad pga att ha kört på ett omkullblåst träd, fick jag självrisken väsentligen reducerad tack vare denna möjlighet.
  ...men det var förstås en annan situation...

  Tur att ni klarade er med enbart rådbråkning...
  Önskar er allt gott!
  Trasslamatten

  SvaraRadera
 5. Oj,oj. Så skönt att det gick så pass bra ändå. Ta tass om varandra.Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Oj, när man ser en sådan bild, inser man vad två plåtkolosser kan ställa till med om de brakar ihop. En sådan tur i oturen, att ni inte blev värre skadade, även om man naturligtvis känner av det i kroppen. Bilen är det naturligtvis tråkigt med, men människor går först! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Åh vad skönt att höra att ni mår förhållande vis bra, det där kunde gått riktigt illa!
  Auktionen är det ingen brådska med, sköt om er i stället nu!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Oj nej, det ser ju alldeles hemskt ut! En sån tur att det inte gick värre med er. Ruskigt.

  SvaraRadera
 9. Jag kan inte skriva så mycket mer än det som andra redan har skrivit: Är så glad att det inte gick värre! Många Bli-Bra-Snart-hälsningar till era mattar! Och en stor bukett rosor till Max & Måns husse, som hjälpte med transport hem!

  Hoppas att det ordnar sig med alla papper o sånt också. Och jag funderar på... finns det nånting man kan kan få hjälp med när man varit med om en sån här sak. Förstår att era mattar är inte bara rådigt bråkade (eller vad det nu hette), utan även chockade.

  Kramar från Barbro

  SvaraRadera