Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 11 september 2013

Imma

Matte kom in med posten idag, satte sig bredvid mig och visade ett brev som kommit. "Det är från din försäkring" berättade hon. "De har skickat pengarna för din vård och dina mediciner". Jag tvättade mig omsorgsfullt medan jag funderade. "Men det var ju jamar-länge sedan jag var sjuk" protesterade jag sedan, innan jag övergick till att putsa mina morrhår. Matte skrattade. "Nej du" sa hon "det är faktiskt bara cirka en månad sedan - men det är klart, du uppfattar inte tiden på samma sätt som jag". Så reste hon sig och klargjorde att hon skulle betala lite räkningar nu när hon hade råd. "För din vård och dina mediciner har jag ju redan betalat" konstaterade hon och slog på datorn.

Själv satt jag kvar på sängen och tänkte. Ja, vi har verkligen väldigt olika tidsuppfattning, fast jag inte riktigt kunde sätta tassen på hur eller varför. För mig är tiden beroende av vad det handlar om... när jag är hos veterinären eller matte är borta någonstans, till exempel, tycker jag att tiden går jamarlångsamt, men annars går tiden lite grand utan att jag tänker på den. Hur är det för er andra?

En annan sak jag undrar är om ni har tröttnat på vår auktion? Den har ju blivit längre än vi hade tänkt oss från början, tyvärr... ni kanske inte tycker att det är roligt längre? Men nu lovar jag att vi avslutar den på söndag - och sedan skall jag se till att matte gör paket och skickar iväg så snart vinnarna har mejlat sina adresser till oss. Tass på det!

2 kommentarer:

  1. Tiden är jättekonstig. Det är väl när det är ROLIGT som det borde gå jättesakta, inte när man är hos vettisen? Vi tycker det är bra att er auktion har dragit ut på tiden lite, för matte har varit stressad som en skållad råtta senaste veckorna och liksom inte hunnit med allthon borde. Men nu... nu vill vi bjuda på auktionen.
    Vi bjuder 150 kr för Häxan och lejonet, och 250 kr för Findus-handduken. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Det är bra att ni tagit det lugnt med auktionen, viktigt att inte stressa med allt på en gång. Matte har haft mycket att göra. Eftersom budet på Häxan och lejonet är uppe i 150 kronor så vill vi inte vara sämre, vi höjer budet på CD-böckerna "Caspian, prins av Narnia" och "Hästen och hans pojke"- Tiger, Nova och Sudden bjuder 150 kronor styck för dessa båda böcker och vi betalar portot.
    Nosbuffar och kurr

    SvaraRadera