Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 4 september 2013

Imma

Wikki är en sådan där katt som vet hur man knipsar kablar, liksom Stationskatterna... undrar om de håller kurser för andra katter? För jag skulle jamargärna lära mig att knipsa sådana kablar som stänger av vissa elsaker här hemma, särskilt datorn och telefonen och sådana mojänger.

Igår eftermiddag fick vi strömmingsavbrott här hemma och precis alla saker som går på el tystnade. Ni kan inte tro så skönt det var! Plötsligt hördes bara våra tassande steg och batteriklockans tickande... och så mattarna, som tog det med ro och plockade fram sprit-köket för att laga mat och koka te. De lyckades få en stor kastrull full med vatten innan vattnet tog slut (för brunnspumpen går ju också på el), och sedan var de nöjda... matte skrev ett brev, gammelmatte löste korsord, de pratade och gosade med oss katter och var rent ut jamat hur avkopplade som helst! Och när det blev mörkt ute, blev det mörkt inne... så då gick vi helt enkelt och la oss, allihopa *kurrar*.

Fast natten blev orolig, eftersom mattarnas CPAP:er (andningsmaskiner) också går på el. Och utan dem sover de inte så bra, snarkar så väggarna rister och slutar emellanåt att andas, vilket är lite läskigt att lyssna på... så matte är ordentligt trött idag och säger att hon vill krypa till sängs tidigt i kväll. Jam, inte mig emot!

Strömmingen kom tillbaka vid lunchtid idag, tyvärr... så nu funderar jag som jamat på hur man vet vilka sladdar man skall bita av och hur man gör. Någon som har ett bra råd?

1 kommentar:

 1. Det är bra om du låter alla sladdarna vara.
  Det kan vara jättefarligt att knipsa av dem!
  Hoppas att mattarna sover bättre nu när "strömmingen" är tillbaka ;-)

  =^.^=

  Kram å nosgos till er alla

  SvaraRadera