Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 27 september 2013

Imma

Blogghjälpen efterlyser lite lugna, trevliga blogginlägg från oss här i klostret, så här kommer ett sådant som absolut inte kan uppröra, skrämma eller chocka någon. Igår hade vi nämligen ett mycket speciellt besök här i klostret!

Det här är två tolv veckor gamla skogiskattungar - den röda killen heter Coedwig och den mörka tjejen heter Coille - som just nu bor strax utanför Örebro men som snart skall flytta till sina föralltidhem:

En av dem - tyvärr minns jag just nu inte vilken, men jag tror att det är Coille - skall faktiskt flytta till Mariestad! Så vi blir nära på grannar, kan man jama.

Hursomjam tyckte deras matte att de behövde få träna på lite olika saker innan de flyttar - att åka brummis, att träffa främmande tvåbeningar och katter samt att lära sig att hundar inte per automatik är farliga. Och var ordnar man sådant bäst om inte här hos oss?!? Så de kom på ett flera timmar långt besök, och mattarna var förstås stormförtjusta i de luddiga småttingarna... och Belle ville omedelbart adoptera dem bägge två, hennes moderskänslor svämmade över alla bräddar vid åsynen av "kattvalparna". Philemon var däremot långt ifrån imponerad, väste, cirklade kring väggarna och morrade att här skulle minsjam inte vara fler katter i reviret... tänk, han fick för sig att kattungarna skulle stanna här! *fnissar* Han slappnade inte av förrän ungarnas matte packade in dem i kattkorgen igen och åkte härifrån... medan Belle oförstående tittade långt efter dem. Vart tog den där människan vägen med hennes nya valpar?!? Matte fick ta med Belle på en promenad för att hon skulle glömma det hela och inte ta så illa vid sig - och Philemon suckade lättad när han begrep att det hela bara varit ett besök. Killar!

3 kommentarer:

 1. Puh, det här var ett inlägg helt i min smak!

  SvaraRadera
 2. Jisses så STORA dom blivit !
  Var nog ändå tur att dom åkte med sin matte hem igen , för Philemons skull :)

  SvaraRadera
 3. Åh, skogisar! Precis som vi. *Tre katter studsar runt framför datorn*

  SvaraRadera