Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 3 mars 2010

Gammelmatte har ordet

Hej

Måste få berätta om det senaste underbara som skett med skyggisen Sixten. Sent igår kväll så satt jag på min madrass på golvet och läste och då kom Sixten gående och jag lockade på honom och han kom fram till mig. Jag drog honom intill mig och han låg kvar tätt intill mig och spann medan jag kelade med honom. Jag kunde även klia honom på magen. Han makade på sig lite och låg på sidan så att jag kunde komma åt hans mage ordentligt. Lite senare gick jag ut i köket för att brygga mig lite te och ta en smörgås. Då snodde han i åttor runt mina ben. Jag böjde mig ned och lyfte upp honom mot min axel för på grund av likheten i färgerna så trodde jag att det var Jenny. Han låg alldeles stilla en stund och gned sitt huvud mot min kind. Sedan ville han ned och jag satte försiktigt ned honom på golvet. Han stannade bredvid mig och tittade bedjande på mig, så jag gav honom lite godis och då knaprade han i sig några Dentabits och sedan gick han in i rummet och kröp ihop i hängkorgen. Där låg han sedan hela natten och sov. Ni kan tro att gammelmatte var överlycklig!

10 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅÅÅH!!!
  Det låter så....myyyysigt!
  GRATTIS!!!
  Bra jobbat!

  Tassen!
  Trassla

  SvaraRadera
 2. Åååh, indeed:-)

  SvaraRadera
 3. Jamars så mysigt! Han verkar ju bli mer och mer kelig.

  SvaraRadera
 4. Vi blir så lyckliga, vi med! Härligt att höra att Sixten blir tryggare och gosigare för varje dag. Vi håller tassarna jättehårt för att Assar ser hur mysigt kompisen har och också vill mysa så där. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Tänk vilka underverk som kan ske, bara en skygg katt får rätt förutsättningar, mycket tid och mycket kärlek. Sånt här värmer i vinterkylan att läsa.

  SvaraRadera
 6. I natt behövde jag gå ut i köket för att göra ren ansiktsmasken till min CPAP (det behövs ibland), och medan jag stod vid diskbänken kände jag hur en katt strök sig keligt mot mina ben. Det var Sixten! Och han visste inte hur väl han ville, kurrade, gosade och spann... jag gjorde ren masken och satt sedan på huk en lång stund och kelade med honom. När jag sedan skulle gå tillbaka till sovrummet, följde han mig ända till dörren... *lycklig*

  SvaraRadera
 7. Catlove :) Härligt att han börjar komma ur sitt "skal".

  Tass

  SvaraRadera
 8. ojoj så kuligt, mjau
  han verkar ju bli mer och mer kelig, maju
  hoppas på bra relation i framtiden,
  säger matte oxå.


  Ps
  Vet ni vad Klosterkatter,

  Mjau Klostervänner,
  vet ni vad matte har gjort?

  jo hon tog mig/Sessan och Mimmi till den däringa *vetten* idag, *Suck*
  Går ni oxå dit klostervänner?
  Matte säger att det är bra
  att bli vaccinerad, vad tror ni om det?
  På Måndag ska Chicko och Tarzan dit,
  då får DOM känna på hur roligt det är, maju.
  Nu får det vara till nästa år.
  AJ vad det stacks i nacken, *mutter*
  Men det gick fort över iaf när vi kom hem igen.
  Vi fick god mat som belöning iaf

  Tass på er alla

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan
  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 9. Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan:
  Vi var till vettisen innan vi flyttade hit till Otterbäcken och Imma går ofta på kontroller dit för sina - jag tror det heter mjurar. Conny går också på kontroll för sitt hjärta och Majsan ska få komma med Imma nästa gång när hon ska till vetten för hon snörvlar när hon andas och så snarkar hon jättemycke! Det är inte roligt att gå till vetten för man måste åka bil, men annars så brukar vetten vara snäll, tycker jag. Matte säger att vi har en jättebra vette här i Mariestad. Han heter Olle, men jag tror inte att jag vill dit i alla fall!
  Tasskram från Jenny

  SvaraRadera