Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 20 mars 2010

Matte

Gammelmatte och jag har hittat en annons i lokaltidningen där djursjukhuset Blå Stjärnan i Skara inbjuder till fria föreläsningar i djurvård under våren. Så vi har anmält oss till en föreläsning den 20 april som heter "Första hjälpen: hur man hanterar sommarens faror samt vad man gör när olyckan är framme". Skall bli jätteintressant! Visst kommer man en bra bit med sunt förnuft och det man lärt sig om människovård... men sedan kan det ju finnas speciella situationer och sådant som bara gäller katter, som man bör känna till, tänker jag. Ju mer man kan, desto bättre kan man agera i en krissituation, eller hur?

4 kommentarer:

 1. Min människa tyckte att det där lät jättebra! Vi har i och för sej mycket erfarenhet sa hon men man kan aldrig lära sej för mycket. MIn människa sa oxå att hon har väldigt bra erfarenhet av Skara djursjukhus. Hon hade ju en utav våra stora fyrbeningar (häst)stående där förra sommaren efter en olycka

  SvaraRadera
 2. Matte tycker, att det är en föreläsning som många borde gå till. Hon funderar på att undersöka om det finns något liknande här. Även om vi är innekatter, så kan olyckan vara framme. Hon blev jätterädd den gången då en geting kom in i lägenheten. Vi tyckte det var så spännande och ville helst fånga den rackaren. Tass.

  SvaraRadera
 3. Vi får fånga vilka insekter vi vill - utom getingar! Dem vill matte jaga själv, för hon säger att vi jagar med munnen och blir man stucken i munnen kan man kvävas till döds.

  Ja, visst är det bra att matte och gammelmatte lär sig ännu mer om hur de skall ta hand om oss? Känns tryggt!

  Tass från Imma.

  SvaraRadera
 4. Vad bra att Blå Stjärnan anordnar såna där kurser. Allt som gör att man kan ta hand om oss katter på ett bra sätt är värt att undersöka.

  SvaraRadera