Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 8 mars 2010

Imma

Jajam, så var det dags igen, då... idag ringde matte till veterinären och beställde tid för det där eländiga njurprovet de envisas med att jag skall ta stup i kvarten *suckar*. Och det betyder förstås att Olle (vår vet) skall sticka mig i tassen och suga blod igen... det gör han varje gång vi träffas, vilket jag tycker är ett oskick. Finns väl trevligare sätt att umgås på?!? En avkopplat jam över en mugg te och en tonfiskmacka, till exempel.

Lyckligtvis är det inte dags riktigt än - jag hörde tydligt att matte sa att hon får sin pension den 18:e, så jag antar att vi skall åka strax efter det. Men det förstör ron i själen att behöva tänka på det där sticket i tassen, det måste jag jama. Och så sa matte att Conny och Majsan skall med till Olle... det var något om att Olle skall lyssna på Connys hjärta och kolla att Majsan andas bra. Ja, hon låter lite skumt, det håller jag med om... stönar när hon äter och snarkar när hon sover... men det är väl inte konstigt med den intryckta nosen?!? Hon är ju nästan platt i ansiktet, stackars krake... matte säger att hon tror att Majsan är "britt", vad nu det betyder. Någon som vet?

I morgon skall gammelmatte bli opererad i ena ögat. Håll tassarna för henne, är ni rara!

6 kommentarer:

 1. Visst är det besvärligt med vettisen men man får försöka tänka på att de hjälper till så vi mår bra! Vitänker på gammelmatte och hoppas att det går bra. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Stick i tassen huuuga säger Pricken.
  Veterinärer är arbetsamma men tandläkare är nog värre. Husse är inte alls bra. Han gick till tandläkaren för att bli bra. Moses måste använda sin kraft stup i ett och blir rätt slut. Vi är oroliga över husses tillstånd.
  Eran gammelmatte vi tänker på henne må Herren hålla en tass över henne.
  Imma det där med att försänka husse i sömn är inte enkelt. Moses har arbetat länge för att skaffa kunskap. Ni i klostret kan väl prova vilken katt som kan lättast kan få kontakt med matte. Det är en bra början säger Moses. Matte får sitta en bit från en vilande avslappnad katt. Hon ska blunda matte och försöka släppa allt i tanken. Sen ska hon försöka hitta missens tanke. Fungerar detta så kan vi gå vidare.........

  SvaraRadera
 3. Lovar att jag skall hålla alla tassa, svansen & klor för gammelmatte. För dig, Majsan och Conny också så klart.

  Men ja undrar vad den där vettisen skall med allt blod till.

  Tass

  SvaraRadera
 4. Min bästa "vikarie" för husse och matte, Ulla, blev visst opererererad i ögat för två veckor sedan. Hon såg bättre genast!
  Matte sa något om "starr", "ta bort grumlig lins", "plastlins"???
  Ulla är i alla fall jättenöjd och vill ha operereration på andra ögat så snabbt som möjligt.
  Lycka till med gammelmattes ögon!

  Vänliga vift från Trasslavovven

  SvaraRadera
 5. Även om det ät ett oskick att sticka en med en nål när man kommer på besök så händer det ju faktiskt att man blir bättre när man varit hos en sån där veterinär. Vet inte hur det går till. Hoppas att allt är bra med er alla tre och att gammelmattes operation också går bra.

  SvaraRadera
 6. Vi hoppas att alla ni tre katter mår bra och att vettisen bekräftar det. Fast bäst vore förstås om det kunde ske utan blodspillan, så att jama. Vi håller tassarna för gammelmattes operation och ett snabbt tillfrisknande. Kurr och burr.

  SvaraRadera