Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 12 april 2010

Conny

Å, vad de e skönt i solen! Å va de e bra att bo i ett hus me fönster åt alla håll, så man kan följa solen å allti hitta en skön fläck att gona sej i. På morronen sitte ja i köke, på dan i hallen eller i sovrumme å på kvällen i biblioteke. Allti finns de nån plats me sol! Fast de e förståss dom som vill ta fläckarna ifrån mej *morr*... man få se te att sätta sej i respekt mest hela tin för å få ha solen för sej själv. Så ja tycker de va en bra idé av gammelmatte å matte å komma på att vi ska dela på revire... Imma å ja på den här sidan å luddbollarna på'ren andra. För de e mest sol på'ren hära sidan *fnissar*. Fast allra bäst blir'e när de byggit ut rastgården, förståss... undrar hur länge de dröjer? Matte e inge vidare på å bygga, säjer Imma, så ja antar att hon behöver ha hjälp av nån som kan bättre. Nåja, bara de blir gjort!

Gammelmatte har åkit te storsta'n, så vi e ensamma me matte just nu. Om man kan säja att man e ensam nä're kryllar av luddbollar i kåken?!? Matte passar på å "fira reträtt" va de nu e... Imma säjer att de betyder att hon ta're extra lugnt å pratar me Gud å läser bra böcker å sånt. De viktia me reträttar... eh, reträttor... äh, va de nu heter... e att man inte pratar hela tin utan e tyst å lyssnar på sitt hjärta. Tycker de låter konstit att mänskor måste ha spexiella tider för de! Ja lyssnar allti på mitt hjärta, jämt å ständit. Fast vi katter e ju mycke klokare än tvåbeningar, förståss.

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med solen hela dagen! Varm fläck är mysigt! Tycker din matte och gammelmatte är så kloka när det gäller er katter. Men som du så riktigt jamar vi är ju mycket klokare ärn tvåbeningarna...Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Sol är ju bara såååå skönt att ligga och mysa i. Jag förstår att du har svårt att få ha dina solfläckar i fred. Men tänk som så att du har säkerhetskollat dem så ingen av dina kattkompisar ska ramla och slå sig på solkatterna. *Tass*

  SvaraRadera
 3. Ni har det verkligen bra, med sol hela dagen. Klart att vi katter är mycket klokare än människorna. Klart man ska lyssna på sin kropp och sitt hjärta jämt, precis som vi gör. Men människor lär sig visst aldrig!

  SvaraRadera
 4. Tänk att kunna vara en solkatt hela dagen! *suckar* Kanske får du ha dina bästa platser alldeles för dig själv, om ni delar upp reviret? Ja, du och Imma förstås, men ni verka ju kunna mysa tillsammans. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Men Conny du får allt se till att dela med dig lite av dina solplatser annars kan du råka få beteckningen "egoist" säger Sixten, det är någon som tar allt bra åt sig själv och sån vill du väll inte vara. Ni kan säkert ligga allihopa i en s k katthög och lapa sol, ju fler desto varmare blir det ju.

  SvaraRadera
 6. Puma å Sixten: de skulle ja gärna göra, men luddbollarna gillar inte mej! Gammelmatte tror att de tror ja e en hund *sniff*... bara för att ja inte ser ut som dom... e inte de mobbing?!? Ja tycker att ja e vacker å de säjer matte oxå, men luddbollarna kallar mej äljien å skrattar åt min smala svans å mina stora öron... *hänger me huvet*

  Tass från Conny, ledsen solkatt.

  SvaraRadera
 7. Ryck upp dig nu Conny, det är klart du är en katt, de är bara avundsjuka på ditt jobb som säkerhetskatt och att du hinner sno alla solplatser innan dem hinner dit vet du. Tasskram/Puma och Sixten( 2 snälla luddbollar)

  SvaraRadera