Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 10 april 2010

Imma

Tack för era snälla uppmuntringar! *nosisar* Jag tror att det som gjorde gammelmatte ledsnast var att ett ämne i mitt kiss... ammoniak tror jag att matte kallar det... har gått ner i parketten och gjort en stor svart fläck som inte går att ta bort. Men i natt satt gammelmatte och matte i köket och pratade om att ta bort parketten, isolera om golvet och sedan lägga vinylmatta som också går en bit upp på väggarna så att det är lättstädat i sovrummet. De sa att det är bra om det finns ett sjukrum i huset, för både människor och katter, och att de kan göra det jättesnyggt så att ingen fattar att golvet ser ut som det gör för att jag misslyckas ibland *gladare*. Matte berättade också att de har bestämt sig för att ta upp ett dörrhål mellan lägenheterna och sätta en nätdörr där, och sedan skall gammelmatte och husisarna bo på andra sidan nätdörren och matte, Conny och jag på den här sidan. "På det viset är vi ändå tillsammans, eftersom det inte är någon riktig dörr utan bara nät" sa matte. "Det gör att vi kan se och prata med varandra, men slipper bråka om vem som är högst i rang". Conny gillar idén, bara han även i fortsättningen få gå fritt i källaren... "det blir lugnare här" sa han belåtet och klappade med ena tassen mot hjärtat "för då slipper jag hålla vakt så mycket". Jag tycker också att det är en bra idé, och jag tror att Majsan, Jenny, Assar och Sixten kommer att trivas alldeles utmärkt hos gammelmatte på andra sidan nätdörren. Gammelmatte och matte skall bygga ut rastgården också, så att den blir lika stor som baksidan på huset! Och så skall de dela in den i tre avsnitt - ett för mig och Conny på den här sidan, ett för de andra katterna på andra sidan och så ett gemensamt i mitten där gammelmatte och matte skall ställa trädgårdsmöbler och vi kan umgås alla åtta tillsammans. Visst låter det trevligt?

5 kommentarer:

 1. Vilka planer ni har. Det är nog bäst att du och kattkollegorna övervakar det hela så det blir rätt gjort.

  SvaraRadera
 2. Ni kommer verkligen att få det fint. Men gammelmatte ska inte vara ledsen över att det blivit en fläck i parketten. Livet är inte perfekt och det behöver inte golv heller vara. Det viktiga är ett gott hjärta, och det har både gammelmatte, matte och ni.

  SvaraRadera
 3. Jag tror egentligen inte det är själva fläcken i sig, utan att det kostar pengar att laga golvet...

  Nospussar till alla på katthemmet!
  från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 4. Vilka byggplaner ni har. Bra att ni är med redan på planeringsstadiet så att alla blir nöjda. Det låter jättetrevligt med gemensamma utrymmen så att man kan träffas allihopa och jama tillsammans. *kurr*

  SvaraRadera