Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 2 april 2010

Jenny

Här gick man och gjorde sig i ordning för en resa till Blåkulla, jag menar, jag är ju nästan svart i alla fall och de andra katterna på katthemmet sa att svarta katter reser till Blåkulla på en kvast varje skärtorsdag... så kommer Imma och berättar att klosterkatter inte gör sådant! Vi skall hålla oss hemma och be för alla katter som inte är lika lyckligt lottade som vi, sa hon - inte fara omkring på kvastar tillsammans med häxor. "En del av de där häxorna är onda, förstår du" sa hon tillrättavisande. "De är fiender till det goda, så dem måste vi akta oss för". Tänk, så mycket nytt man får lära sig här i klostret...!Så det var bara att ta av sig hucklet och göra lite nytta istället. Lyckligtvis finns det gott om sådana uppgifter här! Jag hjälpte gammelmatte att stämpla kuvert och skriva adresser till en tidning som de gör ett par gånger om året, och då berättade hon att vår Wikki brukar tassa klokheter i den... *imponerad* (Lägg märke till att jag sedesamt håller tassarna i kors).Sedan hjälpte Conny gammelmatte att påskpynta, och då fick varken Majsan eller jag komma i närheten... han sa något om att det var HANS soffa som gammelmatte satt i. Fast det skall vi nog snart ta ut honom *fnys*.Nu är det meningen att vi skall vara stillsamma resten av dagen, jamar Imma. Så Majsan har lagt sig att sova, Conny ligger i gammelmattes famn och slöar och själv tänker jag leta upp en bra plats där jag kan ligga och fundera på allt det nya jag lärt mig idag.

2 kommentarer:

  1. Så söt du var i hucklet, Jenny! Det låter som om det hände många andra spännande saker hos er, även om det inte blev någon flygtur för dig. Bra att du hjälpte gammelmatte med kurrespondensen. Det blev hon säkert glad för. Ha en riktigt bra påsk nu, allihop! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Du var ju jättesöt i ditt huckle. Fast det var nog lika bra att du stannade kvar hemma, annars skulle det inte vara någon ordning alls.

    SvaraRadera