Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 26 april 2010

Imma

Matte kom just in och berättade för mig att det är +18 grader ute! *stora ögon* Tyvärr är det mulet och regnet hänger i luften, men jag har bett henne att öppna sovrumsfönstret lite grand så att jag skall kunna njuta av den friska luften i alla fall. Nu när jag är gammal trivs jag bäst i min fåtölj, där matte har bäddat med en stor, skön fleecefilt åt mig... jag har gjort som en liten grotta i filten, där jag kryper in och ligger varmt och gott. Samt överlämnar med varm tass utelivet åt ungdomarna, så kan de jama för mig efteråt vad de varit med om. Conny var ute och undersökte trädgården igår, och han berättade att det finns vita blommor överallt i skogsbacken... vitsippor, sa matte att de hette. Låter väl fint?

Gammelmattes mage har kryat på sig, och idag har hon kunnat äta soppa. Men hon är blek och ämlig, fingret är fortfarande sjukt och matte säger att det kommer att dröja flera veckor innan krisen är över. Tänk, att ett enda litet kattbett kan vara så farligt! Det känns lite ruggigt att tänka på, tycker jag. Hur som helst hälsar hon så mycket till er allihop och tackar för att ni visar henne en sådan omtanke! Det har gjort henne mycket rörd att läsa era hälsningar...

3 kommentarer:

  1. Vi följer gammelmattes hälsotillstånd med stort deltagande. Vi vet på katthememt att kattbett kan vara mycket jobbiga, men jag tror i alla fall att gammelmatte kommer att bli bättre och bättre för varje dag, och rätt som det är är allt bra igen.

    SvaraRadera
  2. Du gör helt rätt i att överlåta övervakningsarbetet till förste vaktkatt Conny. Du har all rätt att ligga i din lilla grotta och ha det mysigt och få rapporter utifrån med jämna mellanrum. Vi håller tassarna för att gammelmatte snart blir bättre. *nosbuff*

    SvaraRadera
  3. Låter som det bästa av två världar, att ligga ingosad i en mysig filt men få frisk luft genom fönstret! Vad skönt att gammelmattes mage har lugnat sig. Fingret blir nog sakta men säkert allt bättre. Vi håller tassarna! Kurr och burr.

    SvaraRadera