Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 21 april 2010

Imma

Vi är några katter som skäms ordentligt här idag.

Jag skäms för att jag bett till Gud att matte inte skulle åka till Skåne i morgon. Nu gör hon inte det - Gud har tyvärr ordnat så att hon måste bli kvar hemma! *rodnar skamset* Stackars matte, och stackars mattes väninna (som matte skulle åka till) som har väntat och hoppats så länge... och stackars, stackars gammelmatte! Det här visar att man måste vara väldigt försiktig med vad man ber om, för man kan faktiskt bli bönhörd...

Conny och Majsan skäms för att de bråkade så häftigt att gammelmatte gick emellan och råkade bli biten. Det spelar ingen roll vem som bet, det sorgliga är att gammelmattes finger nu har blivit så sjukt (matte sa att det kallas akut blodförgiftning) att de blev tvungna att åka ända till sjukhuset i Skövde i natt. Och där behöll de gammelmatte för observation, så matte kom hem ensam i morse. Vi vet inte när gammelmatte får komma hem igen, men förhoppningsvis dröjer det inte länge... matte säger att hon bara skall vara på sjukhuset tills de ser att medicinerna fungerar bra och skadan inte blir ännu värre. Som hon såg ut i natt! Fingret var mer än dubbelt så stort som vanligt, hela handen var svullen och gammelmatte klagade över hur ont det gjorde... ja, det syntes både på handen och i hennes ansikte.

Nu vill matte att jag sänder en hälsning vidare till alla era mattar och hussar: gå aldrig emellan när katter slåss! Och blir du biten, så åk omedelbart till läkare - alltid! Det spelar ingen roll om såret ser litet ut... det kan bli farligt ändå, eftersom vi katter har så många bakterier i munnen.

PS. De har bestämt sig nu för att matte har diabetes! Men hon tar det lugnt och säger att hon redan hade förstått det och att det inte är någon fara... hon är inte rädd eller ledsen, för hon vet vad det innebär. Gammelhusse hade diabetes och gammelmatte har det, så matte är van vid hur det måste vara. DS.

11 kommentarer:

 1. Oj då, ibland kan det bli tokigt. Tror nog inte att Conny och Majsan hade tänkt att det skulle bli så med gammelmatte. Nu får ni skicka böner så hon frisk i stället. Vi hjälper till härifrån. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Men usch vad det har hänt saker hos er. Men du ska inte känna dig skyldig bara för att du ville ha kvar matte hemma. *tröstbuffar* Nu håller vi tassarna för att gammelmatte blir bra i fingret igen. Nosbuffar till er alla!

  SvaraRadera
 3. Ibland tar livet vägar som man varken vill eller räknar med. Att gammelmatte skull bli biten i fingret så illa att hon måste till sjukhuset är jättetråkigt. Men sånt kan hända i stridens hetta. Kanske bättre att ta fram blomsprutan nästa gång några katter ska skiljas åt. Skönt att matte tar sin diabetes med jämnmod. Det finns ju stora möjligheter att leva ett helt normalt liv trots det. Hoppas nu gammlematte snart får åka hem.

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt att gammelmatte är på sjukhus! Samtidigt är det en trygghet att hon får vara kvar under uppsikt tills de ser att infektionen börjar ge med sig. Efter kattbettet fick vår gammelmatte ligga kvar 4 dagar med antibiotika i dropp innan hon fick åka hem, men då hade läkarna sett att rodnaden och svullnaden inte längre spred sig uppåt armen, utan tvärtom minskade. Hoppas det vänder snabbare för er gammelmatte, men det får ta den tid det tar. Verkligen otur med kattbettet, men det var ju inget som skedde med avsikt.
  Matte verkar vara väldigt insatt i diabetes redan nu, så kanske blir det inte riktigt så omvälvande besked och omställning för henne som för en del andra?
  Vi håller tassarna för ett snabbt tillfrisknande för gammelmatte, och hoppas att ni andra inte känner er alltför ledsna eller skamsna. Olyckor händer. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Tråkiga händelser händer tyvärr ibland. Ibland retar jag Sixten tills han blir så förbannad att han flyger på mig. men då ryter Matte till på oss båda så vi flyger isär och ser lite skamsna ut, så hittils har det värsta slagsmålet mellan oss varit just när jag kom till Matte och Sixten skulle visa vem som bestämmer för då hann inte Matte gå emellan.
  Vi hälsar alla till er Gammelmatte och hoppas hon blir bra snart igen.

  SvaraRadera
 6. Mjau Imma, jag tror inte att vare sig dina böner eller något annat påverkade oturen att detta hände - så sluta skämmas! Kanske finns det i grund och botten en helt annan mening i det, om det ens finns någon. Det är en outgrunlighet i allts skeende som vi bara får leva med. Under tiden tror jag nog att du tar hand om de dina efter bästa förmåga, och är en tröst för matte nu i oron för gammelmatte.
  Kattbett är ju ganska farliga, vi såg ju hur Stora matte här fick samma olyckliga resultat av ett kattbett i slutet av januari, och därför var det klokt av mattarna att fara akut till sjukhuset! Hoppas Gammelmatte repar sig snart och får komma hem till er igen!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 7. Nå vojvoj, som man säger på den här sidan pölen. Tråkigt att höra att det gick så illa! Säkert menade Conny&Majsan inget illa, men det händer så lätt ett missöde... God bättring till alla och jag hoppas att matte kan åka till Skåne snart (där är så fint på våren!)

  SvaraRadera
 8. Mjausan till alla kissarna från gammelmatte och hej till matte Carina. Det är svårt att skriva utan vänster pekfinger. Snälla matte om du läser det här så ring mig. Jag blir troligen kvar här till lördag så jag behöver få hit lite grejor! Annars har jag det så bra här - men hemskt ont. Pussa de båda missarna från mig och säg dem att det var mitt fel, som försökte gå emellan. Vattensprutan hade varit bättre!
  kramar och nospussar från gammelmatte

  SvaraRadera
 9. Åhh ger tröstgos från oss rumplimpor.
  Vår matte råkade ut för bett i fingret för ett tag sen och fick meducin och bandage.
  Och det var inte heller meningen....
  Hmm samma finger var det också.
  Matte fick vara hemma från jobb i 10 dagar.
  Mysigt tyckte vi då, men hon gick med finger i luften och muttrade.

  matte säger att hon nu har ett "marsvinsfinger"
  och ett "kattfinger" TOKSTOLLAN där ^^

  KRYA PÅ SIG och kram från vår matte

  SvaraRadera
 10. Många tasskramar till er gammelmatte. Hoppas hon blir bra snart när meducinerna gjort sitt i fingret. Min människa har oxå haft sån här blodförgiftning. Hon gick oxå emellan när vår käre vän Ozzy (som är i katthimlen nu)slogs med Zoya.

  SvaraRadera
 11. Ojdå! Det var ju inte bra med gammelmatte. Men de e helt rätt. Inte gå emellan två katter som slåss, det kan gå riktigt illa.

  Matte får väl åka till Skåne någon annan gång. Skåne tänker inte åka någonstans :D

  Nosbuffar

  SvaraRadera