Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 15 april 2010

Matte

En bra sak med att gammelmatte är bortrest denna vecka är att jag har fått gott om tid att knyta an till husisarna i lugn och ro. Igår satt Majsan och jag och tittade på TV i flera timmar (det var medicinsk kväll på TV4 Fakta), gosade och hade det jättemysigt... idag har Jenny och jag legat i soffan och haft minst lika mysigt, jag underst och hon lojt utsträckt på rygg ovanpå mig. Jenny spinner mycket mer diskret än Majsan... sistnämnda låter som ett helt katthem! Men bägge tjejerna pratar, och det har varit en glad överraskning för jag hade fått för mig att husisar inte gör det. Att Assar och Sixten pratar med varandra på ett slags kurrande sätt har jag vant mig vid... men att både Jenny och Majsan pratar med mig har gjort mig förvånad. Min allra första katt, Bamse Bus, kom till oss som hemlösing och vi visste inte ens hur gammal han var... han pratade aldrig och spann sällan, men visade ändå att han trivdes och mådde bra.Att se Assar och Sixten tillsammans är underbart - de kelar med varandra så fort den ena kommer i närheten av den andra. Roligt är också att Assar har börjat vara med här nere även på dagarna, bara Conny är ur vägen (ibland stänger jag in rexarna i sovrummet, dels för att Conny skall lugna ner sig och dels för att Imma skall få lite sällskap). Sixten har länge rört sig fritt i reviret, men Assar har först nu börjat ta för sig av sina kattliga rättigheter. Det gläder ett mattehjärta att se!

Den enda som inte mår bra är Imma - hon vill ha matte för sig själv och trivs inte med att vara iakttagen och ständigt följd av framför allt Majsan. Så för hennes skull, och för att Conny skall slippa vara så revir-försvarande, ser jag fram emot att vi får upp det där dörrhålet och kan sätta in nätdörren mellan lägenheterna...

2 kommentarer:

  1. Det är mysigt att vara alla tillsammans, men ibland mår man bra av lite ensamtid med matte! Soffgos låter alldeles underbart. Det är många viljor i en kattgrupp. Hoppas att revirändringen kan göra att alla mår som allra bäst. Det kanske såväl Assar som Imma och Conny tycker känns bättre. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  2. Men tänk vad bra det har gått ändå! Många framsteg på liten tid! Nosbuff

    SvaraRadera