Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 25 juni 2011

Imma

Just nu har vi klosterkatter väldigt mycket att göra för vi har en retriet-gäst här som behöver vår omtanke. Nu har den 2-beningen gått ut för att sitta och ha det skönt i solen en stund och gammelmatte har funnits här för att vara till hjälp om hon skulle behöva det medan matte, Conny och jag har sovit någon timma. Det märks tydligt att den här 2-beningen behövde komma hit till klostret för hon är så "uppskruvad" säger gammelmatte att hon är som den där Duracell-kaninen. Vi hoppas ju att vistelsen här ska göra henne gott så att hon orkar vidare. Hon har tydligen haft tusen och åter tusen saker att hålla reda på innan hon kom hit och hon har ju bara varit här sedan igår, så man får ju inte vänta sig en så stor förändring för henne redan, men om några dagar med vanlig samvaro (gam-melmattes uttryck), god och nyttig mat, vila och den härliga omgivningen här i Otterbäcken, så ska hon säkert gå ned ordentligt i varv och komma att må mycket bättre sedan. Hur länge hon kommer att stanna vet vi inte och det gör hon nog inte själv heller, men det får helt enkelt ta den tid det tar.Idag har vi fått kokt strömming och det var jättegott. Igår fick vi grädde och godis och det kändes verkligen att vi firade midsommar. Vädret är väl sådär.... sol och mulet om vartannat. Det regnade i natt, men nu på dagen har det varit mer sol än mulet. Mattarna var igår bort till Rudskoga Hembygdsgård och fireade en gammaldags midsommar med majstång, dans kring stången till musik av en trio, kaffe och gott hembakat bröd och ganska soligt hela tiden. Gammelmatte har bakat en tårta med jordgubbar och grädde. Precis som det ska vara på en midsommarafton!Idag har gammelmatte jätteont och man kan se hur hon får anstränga sig för att kunna gå. Jag tror nog att hon gick lite för mycket igår när de var i Rudskoga och firade midsommar, så idag försöker hon hålla sig lite stilla. För Conny och mig vill det till att vi nu tar tass om henne och jag har jamat med husisarna om att de ska ge henne spinnhealing ikväll när hon lägger sig. Nu håller vår gäst på att göra sig i ordning för att åka bort till bad- och campingplatsen här i Otterbäcken för att få sig lite sol nere vid Vänern. Hon kommer från Östergötland, så hon har inte sett vår stora fina sjö förut och härifrån huset ser vi inte sjön nu när träden har sina löv, men på hösten när de är avlövade så kan man se sjön från vår övervånings gästrum.

Nu måste jag ge vår gäst en hjälpande tass så att hon får allting med sig som hon kan behöva för en liten lusttur.

God fortsättning på helgen till er allesammans!

5 kommentarer:

 1. Var rädda om gammelmatte och matte - se till att de håller sig lugna och inte överfirar.. Healingspinn till er och er gäst! TassKram Wikki

  SvaraRadera
 2. Tack för igår! Så trevligt och gott. Det allra bästa för tvåbeningen är nog ni, finns nog ingenting som är bättre än en katt eller två när det gäller att gå ner i varv och koppla av. Mycket gos tror vi är til god hjälp! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Spinnhealning till Gammelmatte.
  Om ni alla missar hoppar upp i retreat-2beningens knä och kurrar, så är vi säkra på att hon kommer att bli lugn och harmonisk.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det finns inget bättre än spinnhealing och kurrterapi! Ge generöst till matte och gammelmatte, hon kan behöva lite påtår med ;-)
  Er gäst mår säkert bättre av att ni tar så väl tass om henne också.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Jag är säker på att ni kommer att ta tass om er gäst på lika bra sätt som ni tar tass om gammelmatte och matte. Jag tror att alla känner sig välkomna hos er.

  SvaraRadera