Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 23 juni 2011

Midsommar å sånt!

Hej allesammans! - det är Majsan som bloggar idag.




Ni kan inte tro hur matte springer omkring i trädgården och för ett förfärligt liv. Nu är hon jätteglad för hon får använda den nya gräsätarmaskinen (gräsklipparen, säger gammelmatte). Gräset är ju alldeles för högt för Jenny och jag får inte gå ut i löplina för då kanske vi får fästingar i pälsen och gammelmatte säger att det kan vara farligt för en del fästingar är farligare än andra, så nu när matte klipper av gräset kort så kommer vi att få gå ut och det är ju jättebra! Gammelmatte och matte har handlat färdigt allt som behövs för en månad framåt och det är ju jättebra det också för det kommer en 2-bening på besök som ska bo har ett tag. Hon kommer att få bo i mattes lilla gästrum på övervåningen, säger gammelmatte, och det är ett rum dit ingen av oss katter får gå och den här 2-beningen behöver vila och avkoppling - retreat (gammelmatte hjälpte mig med det ordet).

I morgon ska vi allesammans fira midsommar och då ska vi få strömming! Tänk er vad gott det är och det är småströmming, säger gammelmatte. Vispgrädde finns också så jag tror verkligen att det blir en jättefest. Gammelmatte ska baka en tårta och på den ska 2-beningarna ha grädde och jordgubbar. Gammelmatte säger att det ska bli en riktig sommartårta och den ska de ha i morgon kväll så välkomna att smaka!



I nästa vecka ska gammelmatte börja förbereda för vår nya kattgård. Hon säger att hon måste skaffa "jordankare", vad det nu är för något? - men det vet hon säkert själv så det behöver inte vi katter fundera över.

I går var en farbror här och satte i ett nytt fönster i dörren i stället för det som gammelmatte hade sönder när hon glömt nycklarna hos matte på sjukhuset i Skövde. Det var vinter och väldigt kallt, sent på kvällen och hon hade inte bensin nog för att åka fram och tillbaka igen till sjukhuset, så då slog hon sönder fönstret så hon kom in till oss. Som tur var hade hon två stora plastskivor som hon satte in istället för den trasiga rutan så det inte blev alldeles för kallt inne. Hon är klurig våran gammelmatte.

9 kommentarer:

  1. Vilken fin bild på dig, Majsan. Härligt att snart få komma ut i gräset! Oj, vad mattarna måste varit tungt lastade när de kom hem! Strömming och vispgrädde, MUMS!Vi kommer gärna förbi en stund! Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Vilken koncentration du har i blicken Majsan! Du är så söt på den bilden :).
    Härligt när gräset nu är klippt och ni får gå ut igen. Det blir ännu bättre när er rastgård blir klar!

    Ha en härlig Midsommar! Vi kommer också om vi kan smita hemifrån *fniss*.

    =^.^=

    Kram och nosbuffar.

    SvaraRadera
  3. Jättefint foto på dig. Du ser så klok och ansvarsfull ut. Skönt att ni snart får gå ut igen. Hälsa dina människor.

    SvaraRadera
  4. Vi önskar er alla en underbar Midsommar!
    TassKram Wikki Nova & Crew

    SvaraRadera
  5. Önskar er alla en Trevlig Midsommar
    Tass tass
    Förresten kolla in våran kattkompis på våran blogg, OM ni har tid? Vi har uppdaterat bloggen med bild på våran kompis som sedan kattiljoner år sedan finns i Regnbågens land, :(
    Saknar vår kompis"


    Tass tass

    SvaraRadera
  6. Kära Mimmi, Chicko, Tarzan och Sessan, vi förstår er så väl! Vi är flera som har mist våra vänner, själv har jag mist både Aragorn och lille Rufus och saknar dem jättemycket... det var svårt att bli lämnad ensam när bägge killarna dog med bara en veckas mellanrum, och Aragorn och jag hade ju aldrig varit särade förut - vi föddes ju tillsammans, växte upp ihop, har alltid levt sida vid sida. Så en dag var han bara borta... *sniff*

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  7. Hälsa Matte, att hon får INTE överanstränga Mulle, för då dör ert fina gröna gräs!
    Glada Midsommartassar från
    Mozart och Vincent

    SvaraRadera
  8. Strömming låter toppen till midsommar! Hoppas att helgen blir riktigt trevlig för er alla. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Bra Majsan att du får gå ut snart. Det är skönt att tassa runt i nyklippt gräs, och bra för lilla magen också att få i sig några grässtrån. Glad missommar på er allihop!

    SvaraRadera