Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 1 november 2011

Majsan

Ojojoj, våran katt-TV:n är nästan lite för mycket för stackars Jenny! *skakar morrisarna* Hon blir så tagen av att betrakta fjäderkotletterna att hon glömmer bort att det finns en glasruta mellan oss och dem... så när en fjäderkotlett kommer extra nära, far hon upp och dongar i fönstret så det sjunger om det. Jag fick slicka hennes ömma huvud flera gånger idag, sedan hon försökt hugga en förbiflygande smakbit och krockat med fönsterglaset, och ändå låg hon snart där igen på köksbordet, tätt tryckt mot bordduken, och slog häftigt med svansen medan hon siktade in sig på de flygande godsakerna där ute. Själv tycker jag att det är spinnande att sitta och titta på dem, men jag glömmer inte glasrutan... eller, ja, låt oss vara ärliga - det har inte hänt inte hittills, i alla fall.

Matte säger att det är för att Jenny verkligen har jagat fjäderkotletter på riktigt förut, på den tiden hon var hemlös och måste skaffa sin egen mat. Jag tog mest möss och andra byten i markhöjd, men Jenny, hon var en sagolik jägare som klättrade i träd och gjorde farliga hopp från höga höjder. Det ni!

Mattarna fick besök av en trevlig tvåbening som hämtade gamla dammiga saker hos oss. För de sakerna fick mattarna pengar, och det blev de mycket glada över. Jenny och jag hälsade förstås artigt och belevat på främlingen och Jenny satt t.o.m. i hans knä en stund innan katt-TV:n lockade henne därifrån igen. Rafael var med hela tiden, nyfiken men höll sig lite i bakgrunden... Assar och Sixten var däremot som bortblåsta, som alltid när det kommer folk.

6 kommentarer:

 1. Det där med att glömma rutor, känner vi till! Jag (Vincent) försökte ta en havsörn på Viasat Nature. Den var plötsligt så platt och hård.
  Tasskramar
  M & V
  / Vincent

  SvaraRadera
 2. wow - snacka om att ta pippisar på allvar!
  nosgos å förundrade gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Det är inte så lätt för Jenny att se glasrutan i jaktivern...
  Hon minns de hungriga dagarna, det sitter i, även om hon inte behöver jaga maten längre.
  Skönt med besökare som gav mattarna en slant för saker som dom inte behöver längre :-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Det är spinnande med fjäderkotletts TV. Skönt att ni inte behöver jaga dem för att överleva längre, Modiga ni var när ni fick besök! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Hehe, så kan det gå när man blir för ivrig. *fnissar*

  SvaraRadera
 6. Men stackars lilla Jenny. Hoppas hon snart lär sig att det bara är TV och inga fångbara fåglar som rör sig därute. Snällt att du tar tass om hennes ömma huvud. Roligt att höra att era tvåbeningar sålt lite saker. En del tvåbeningar säger att pengar inte är allt, och det stämmer, men tyvärr klarar man sig inte utan dem heller.

  SvaraRadera