Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 15 november 2011

Matte

Ibland är man ett födgeni... *stolt* Som Philemon skrev häromdagen, är vi panka och utan bensin - något katterna tycker om, eftersom det betyder att vi inte kan försvinna hemifrån stup i kvarten. Idag hamnade jag dock i bryderi, eftersom gammelmatte får sina mediciner i s.k. apo-dos, d.v.s. förförpackade påsar med datum och klockslag trycka på, och dessa kommer i rullar varannan vecka. Och givetvis var det dags att hämta en ny rulle idag... men så slog det mig: vår gräsklippare går ju på samma sorts bensin som bilen, och till gräsklipparen hade jag en dunk med åtminstone fyra liter i trädgårdsskjulet! Alltså hämtade jag dunken, hällde i bensinen i bilen och hämtade rullen på apoteket. Och eftersom jag inte gjorde åt all bensin på den resan, har vi nu så det räcker till macken på fredag, då pensionen kommer... och då kommer katterna att praktiskt taget jaga oss ur huset, för då är det dags att fylla på förråden av torrfoder! Tre sorter skall inhandlas - Renal Specal till Imma, Young Male till Philemon och Satiety Support till husisarna - och de finns hos veterinären.

Kan berätta att Philemon tältar under ett stort reklamblad idag. Han älskar tidningar, som de flesta katter, och vill antingen ligga på eller under dem... idag är det under som gäller. Förutom när matte just har rätat ut köksmattan, förstås, för då måste den genast skrynklas till igen! Och så försöker han slåss med en gosekrokodil han har fått av matte... i brist på girmus får man ta vad man har. Fast vem vet... det kanske, kanske, kanske kan dyka upp en girmus i någon av julklapparna?!?

5 kommentarer:

 1. Vilken tur att gräsklipparens bensin dög till bilen och räddade dagen för er.
  Det verkar bekvämt med att få sina mediciner förpackade, men jag behöver inte den hjälpen med mina.
  Vi fixar mina i 2 st 7 dagars "dosetter" varannan vecka själva.
  Jag ser också fram emot lite påfyllning av plånboken på fredag, men vi har gott om mat och kattsand som tur är, dessutom äter flickorna samma mat.
  Vi behöver inte olika foder till dem.
  Tidningar är kuliga och det bästaste Smulan vet att "hjälpa" matte att lösa korsord...
  Ha en fortsatt fin tisdag!

  =^.^=

  Kram och nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att gräsätaren också gick på sån där bensän. Nu slipper nu ju klippa gräset också, så ni slog två muslingar med en tass.

  SvaraRadera
 3. Hmm, att tälta under en tidning har vi aldrig provat.
  Kanske vore något!
  Skönt att ni kom på det där med dunken.
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Mjausingen, först får vi hälsa från matte, att hon tackar så mycket för grattishälsningen, mjau

  Gräsklipparbensinen till bilen,
  det ska vi jama om till matte, att det går oxå till den däringa gräsätaren, mjau

  Tass tass, matte får oxå pengar på fredag, för att inhandla mat till oss och till sin släkt som kommer på lördag


  Tassekram

  SvaraRadera
 5. Så smart att komma på det där med gräsätarmaskinen!! :D

  Vi suger också på ramarna här, matte får inga pengar förrän på måndag och får nu låna av lillhusses pengar, vilket inte är ett dugg roligt för då måste hon betala tillbaka dem och då tar de nya pengarna slut och så är man på ruta ett igen...

  SvaraRadera