Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 5 november 2011

Matte

Philemon mår fortfarande bra, och gammelmattes och mina händer läker som de skall. Det enda eländiga är att min antibiotika (Clindamycin) smakar urk... men det är sådant man får acceptera, antar jag.

Igår kväll var det desto knepigare, för gammelmatte insjuknade plötsligt i frossa och hög feber, och som hon yrade! Jag testade hennes temp då och då fram till 03.30, då den äntligen sjunkit så pass att jag vågade gå och lägga mig... och idag mår hon bra igen, så vi tror att det inte hade med bitsåren att göra utan med de vaccinationer hon fick på hjärtmottagningen häromdagen. Puh!

Idag har vi varit ute och betalat TV-räkningen, d.v.s. fyllt på i alla fågelmatar-stationerna så att inte katt-TV:n slutar fungera. Det är full rulle kring de där stationerna - fåglar vi känner till och fåglar vi är osäkra på om vartannat. Och katterna älskar det! Särskilt Jenny... hon lever sig in i "jagandet" så att hon nästan glömmer allt annat. Men även Sixten, Assar, Majsan och Philemon sitter i fönstren lite varstans och spanar på fjäderkotletter... Imma har tittat ut någon gång, men verkar inte överdrivet imponerad, och Rafael är antingen inte intresserad eller väljer tillfällen när vi inte ser honom.

Låt oss hoppas att dagen blir riktigt, riktigt händelsefattig! *skrattar*

4 kommentarer:

 1. Visst vore det på tiden med en riktigt händelsfattig dag hos Klosterkatterna!!
  Nospussar till er allihopa

  SvaraRadera
 2. S K Ö N T,
  att alla tre olycksdrabbade mår bättre idag!
  Vi önskar alla Klosterinvånarna en lugn helg!

  M & V

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att ni mår bra allihopa! Det var riktigt otäckt att läsa om Philemons tass. Min kompis Wilma fastnade med klon för många år sen och fick panik och slet sig loss så hela klon + tå slets loss från tassen och 2 operationer krävdes. Smärtsamt för Wilma och dyrt för matte... Skönt att era händer läker som de skall också, bit och rivsår är inte att leka med.
  Här är vi jätteavis över er katt-tv, vår hyresvärd säger att katt-tv är förbjudet där vi bor. *surar*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Skönt att allt är bra igen. Hörde att en del vaccinationer drogs tillbaka för att biverkningarna var så svåra. Iofs är det inte helt ovanligt med en febertopp efter vacc.

  Håller tassar och tummar att in läker fort och förblir friska nu.

  Nosgos

  SvaraRadera