Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 11 juli 2012

Imma

Idag har jag fått jobba jamarhårt med att trösta matte, som varit deppigare än vanligt. Det finns en sak som skrämmer henne, nämligen... att vara utan pengar till mat åt oss katter och rätt sorts mat för gammelmatte. Och nu är det rätt många dagar kvar till pensionen *räknar på klorna* som vi måste klara, säger matte. Hon tror att hon är en dålig matte om vi inte får det allra bästa hela tiden... men jag har jamat att det inte är sådant som räknas, utan att hon försöker sitt bästa. Och det gör hon ju alltid!

Sedan blev matte ännu ledsnare när det visade sig att vi inte kan få någon kattvakt så att hon och gammelmatte kan resa till Skåne som de hade tänkt. Men då blev jag tvungen att jama ifrån på skarpen, för hur var det nu med att lita på Skaparkatten (Gud)? Om det är meningen att det skall bli någon resa, så blir det en resa, förklarade jag så kattagogiskt jag kunde... då hittar vi någon som kan tänka sig att bo här hos oss de där fem dagarna och ta väl tass... förlåt, hand om sju katter (inklusive deras sandlådor). Sagge behöver kattvakten inte oroa sig för, för hans husse ordnar permission de dagarna och tar hem grabben till deras revir, har han lovat. Och hittar vi ingen kattvakt, så är det någon mening med att mattarna blir kvar här hemma.

Till sist stod jag inte längre ut med mattes hängighet utan skickade ut henne att klippa gräsmattorna. Sådant får henne alltid på gott humör igen! Och nu klipper hon och klipper och klipper... jag misstänker starkt att hon inte kommer in igen förrän hon har klippt hela trädgården och säkert donat med lite annat också, tills myggen blir för eländiga.

Och sedan skall vi gosa!

4 kommentarer:

 1. Jag håller med: Everything happens for a reason!
  Men visst gillar matte att tvätta också? Skicka ner henne i tvättstugan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jamars vilken bra idé. Tänkte inte på det. Tack, tack. Svanshonnör!

   Imma, abbemissa

   Radera
 2. Åhh stackars er matte! *tasshealing och tröstbuffar i massor* Våra tvåbeningar har det inte lätt, de vill inte se att de ger oss det bästa. Även om de inte kan ge oss det dem hade önskat jämt, de bär på såna krav hela tiden. Tur att vi finns vid deras sida och kan stötta dem och visa dem att vi har det bästa redan. Vi har juh våra underbara tvåbeningar som älskar oss och tar väl hand om oss alltid :) <3

  Nosgos och Kärlek <3

  SvaraRadera
 3. Hoppas er Matte kommer iväg till Skåne.
  Tazz&Kram

  SvaraRadera