Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 12 juli 2012

Imma

Jag betänkte nog inte riktigt konsekvenserna av att sända ut matte att klippa gräs igår... för hon kom inte in förrän framåt sena kvällen och då hade hon klippt precis hela trädgården OCH trimmat slänten (som är längre än huset), vattnat alla odlingarna och pysslat om dem, beskurit en buske, rensat ogräs och grävt fram saker hon inte visste att hon hade i trädgårdsskjulet. När hon äntligen kom in, doftade hon allt möjligt och var dyvåt av svett... så gammelmatte fick laga middagen, för matte orkade inte resa sig förrän hon hade legat framför fläkten en lång stund (den står riktad mot vår säng). Ojojoj!

Idag mår hon bättre, kanske för att Åskar har varit på besök och vi dessutom haft rejält med regn? Hon har gruffat mycket om det där att alla andra fått regn och åska, medan vi haft något slags kvalmigt halvmulet ingentingväder i över en veckas tid... och apropå Åskar, så måste jag jama att den där Sagge är en tuffing. Han brydde sig inte det minsta om vare sig blixtarna, dundret eller ösregnet, utan var ute i kattgården ändå och grälade på fjäderkotletterna som gömde sig i träden istället för att komma till katt-TV-stationen och äta. Själv gömde jag mig i gammelmattes famn... *nodrodnad*

Nu går vi i väntans tider här i klostret, för hemma hos min uppfödare föds det små Cornish Rexar idag! Det är Ashton som hittills fått tre ungar och troligen kommer att få två till... kurr, det är så spinnande att jag skulle bli lockig om jag inte redan var det! Om ni skulle vara nyfikna, kan ni hålla utkik efter bilder här, och där finns också bilder på lilla rexungen Escapades och fem hundvalpar! De är av rasen Italiensk Vinthund, ni vet, en sådan där som skällisen vi kanske skulle ta tass om senare i sommar... fast nu vet vi inte hur det blir, för hon är extramamma åt valparna och det är bra, för valparnas mamma är förstagångsföderska.

Jo, hör ni... i morgon fyller jag 14 år, men vi får nog skjuta upp festen till matte får sin pension för jag har ingenting att bjuda gästerna på. Å andra sidan ger det er lite mer tid att förbereda er! *fniss* För ni kommer väl?

2 kommentarer:

 1. Skönt med en rejäl urladdning.
  Det är alltid spinnande med smått i huset. Lite tur att de inte kommer till er i klostret.
  Klart vi kommer på din fest! Jama till bara när den blir ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Så tappert av matte att kämpa så hårt i trädgården. Skönt att Åskar äntligen tittade in och lättade på trycket!
  Så spinnande med de små katt- och skällisungarna! Ser fram emot bilder framöver :-)
  Jamargrattis på födelsedagen - den är ju idag :-) Klart jag kommer på festen, bara jama till när det är dags. Så kul det ska bli! :D
  Tassklappar

  SvaraRadera