Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 27 juli 2012

Imma

Jahajam, då har man tömt mattes kamera och gått igenom bilderna noggrant. Inte för att det var någon höjdare, för där fanns hur mycket bilder som helst av den här sorten:


Små skällisar blir snart stora skällisar... *ryser*

De bilderna är tagna hemma hos Michelle, som är den ena halvan av Nattsmygarns kennel och katteri, med andra ord min uppfödare. Fast när jag föddes var Michelle också mer eller mindre unge, vill jag minnas... jam, så gammal är jag!

Sedan blev det något lite bättre med bilder av den här sorten:


Mamma Moon med lillkillen Escapades


Mamma Ashton med sina en vecka gamla ungar


Småttingarna heter Flying Solo och Felicité

Och nu fundilerar jag på hur en brun (choklad) mamma kan få en helt vit och en nästan helt svart (med vita tassar, men svarta trampdynor) unge? Det måste ha att göra med att Skaparkatten har humor! *fniss*

Apropå det, så undrar jag om det finns någon där ute, som inte redan har katt, men som kan tänka sig att ta emot en Cornish Rex (som ensamkatt) för resten av livet? Det måste vara en tvåbening som har gott om tålamod och massor av kärlek, och som förstår att en katt också kan komma snett i tillvaron! Två rexar söker sådana hem: Moon (som ni ser på bilden med den ensamma kattungen) fick tyvärr en stroke efter att ha fött Escapades och behöver en tvåbening som kan hantera en katt som inte längre klarar stress, höga ljud och andra djur omkring sig (inte barn heller), och den vuxne hannen Chiro skall pensioneras från sitt liv som avelshanne och behöver få vara hos någon som förstår att det tar tid för honom att sluta vara fertil "i huvudet" fast han blir kastrerad nu i veckan. Han är därför dominant (ranghög) och behöver få rå om sin tvåbening på egna tassar. Båda katterna är underbart keliga, sociala och vill vara nära sin tvåbening, och de har goda chanser att bli gamla trogna livskamrater med rätt tvåbening!


Chiro - eller Damon, som han egentligen heter

2 kommentarer:

  1. Hoppas att det finns några som kan ta sig an de här katterna. Alla är inte i toppform hela livet, varken människor eller katter. Men de kan nog bli med rätt tvåbeningar.

    SvaraRadera
  2. Jag önskar kissarna lycka till och hoppas att det finns några tvåbeningar som kan tänka sig bli inneboende hos dom.

    SvaraRadera