Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 28 juli 2012

Matte

Imma har påjamat att det nog finns en eller annan bloggläsare som vill veta mer om gammelmattes och min kortresa med gosande av hundvalpar och kattungar, så hon har tvingat mig att sätta mig här för att blogga om detta.

Vi tvåbeningar har alltså unnat oss en kort, men mycket trevlig semester till goda vänner - först åkte vi till Västerås och träffade personerna bakom uppfödningen Nattsmygarn, d.v.s. mor Marie-Ann och dotter Michelle, och dagen efter fortsatte vi till Landet, där Wikkis Stora matte väntade med god lunch m.m.

Hos Michelle bor just nu avelshanen Shiro och avelshonorna Vera och Moon, alla tre Cornish Rex, samt Moons lille son Escapades. Där bor också hundarna Belle (Italiensk Vinthund) och Kita (Cirneco dell Etna) samt Belles sex valpar. Ni förstår att det blev mycket gos!


Belle med valparna: tre flickor och tre pojkar


Kita sover

Vi åt lunch, tog hundpromenader, pratade och hade det mysigt hela dagen, och framåt kvällen drog vi oss över till Marie-Ann, där italienska vinthunden Lena bor tillsammans med Cornish Rexarna Hildur och Ghia (som är kastrater) samt Ashton som i fredags fick två små söta ungar. Hon har också måst kastreras, eftersom hennes förlossning blev för svår... två ungar dog, den ena inuti henne, och de tvingades operera ut den för att rädda hennes liv. Nu har hon dock återhämtat sig rätt bra, och Lena - som själv varit mamma flera gånger - hjälper henne systerligt med skötseln om de små.

Ja, Lena känner ni ju sedan tidigare - det var hon som kanske skulle blivit sommarhund hos oss, men som sedan behövdes just för att hjälpa Ashton. Så nu får vi se hur det blir... kanske behöver vi inte rycka in, utan Lena kan stanna hos Marie-Ann tills Kita blivit lite lugnare (hon är i tonåren och minst lika stökig som en mänsklig dito)... hihi!


Hildur poserar

Hos Marie-Ann åt vi en mycket god middag, fikade och pratade - samt gosade katt och hund. Småttingarna rörde vi förstås inte, de är alldeles för små och att hålla på med dem skulle stressa mamma Ashton. Men beundrat dem har vi förstås gjort! Och jag är särskilt fascinerad över den lilla honan... hon är nämligen nästan helt svart, men har vita tassar (med svarta trampdynor!), en mycket ovanlig teckning. Hannen är helt vit, precis som sin far Shiro. Hos Marie-Ann tillbringade vi också en vilsam natt, unnade oss att sova ut under morgontimmarna och åt en sen frukost innan vi tog adjö och åkte vidare till de sörmländska bondebygderna.

Utanför Eskilstuna, i ett paradis som heter Jäder, bor nämligen Wikkis Stora matte Inger med make och katten Tanja. Dit kom vi vid lunchtid, besökte Jäders vackra kyrka (som är vägkyrka denna sommar - så har ni vägarna förbi, borde ni verkligen besöka den!) och åt en mycket god lunch hemma hos Inger, där vi sedan tillbringade eftermiddagen med att prata, fika, gosa med Tanja och promenera i skogsbrynet. Trots att Inger har varit ute och plockat kantareller många gånger i sommar, hittade vi ytterligare uppåt tre liter på bara en kort promenad på cirka 20-30 minuter... och dem fick vi med oss hem, tillsammans med fryst svamp, rosa äpplemos och massor av himmelskt god flädersaft! Gissa om gammelmatte och jag suger i oss mängder av saft nu?!? *slickar mig om munnen*

Tyvärr kunde vi inte stanna hur länge som helst hos Inger, fast vi hade velat - våra egna missar behövde få hem oss. Vid 18-tiden blev vi tvungna att ta adjö och bilade hem via Eskilstuna, Arboga och Örebro. Det var så varmt att vi fick ha sidofönstren nervevade för att orka med... puh!

Jag är ledsen att jag inte kan visa bilder från Landet, men kamera-batteriet dog redan vid kyrkan... men å andra sidan, ger det mig anledning att åka tillbaka fler gånger! Som om det inte fanns gott om orsaker ändå, så mysigt som det är på Landet...

2 kommentarer:

  1. Det låter som en väldigt trevlig minisemester. Att ni blev väl omhändertagna överallt förvånat mig inte. Hoppas flädersaften och kantarellerna smakar gott!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig liten semester ni verkar ha haft!
    Det är skönt med lite omväxling ibland.
    SvansKram

    SvaraRadera